Івано-Франківськ

3% замість 1,5%: українцям, які заробляють більше 20 тисяч пропонують підвищити військовий збір

Ця пропозиція — лише на рівні обговорення, відповідних законопроєктів на розгляд парламенту наразі не вносили.

3% замість 1,5%: українцям, які заробляють більше 20 тисяч пропонують підвищити військовий збір

Народна депутатка Роксолана Підласа заявила, що для фінансування захисту України необхідне підвищення податків. Вона запропонувала збільшити військовий збір до 3% тим, хто отримує зарплати від 20 тисяч, пише ПІК.

“На забезпечення військових без військової техніки потрібно понад 300 мільярдів гривень додаткових витрат. Зараз цього ресурсу в нашому бюджеті немає. Всі наші доходи ми направляємо на потреби оборони в повному обсязі. Тільки ті податкові надходження, які входять до місцевих бюджетів, не спрямовуються на потреби оборони”, – заявила вона в ефірі телемарафону.

Підласа зазначила, що є кілька варіантів збільшення доходів держави, в тому числі перенаправлення коштів з місцевих бюджетів і підвищення податків.

“Коли ми говоримо про підвищення таких податків, я особисто займаю жорстку позицію, що ми повинні говорити про прогресивні ставки. Якщо ви заробляєте найменше, ви не повинні платити більше навіть зараз, але якщо ви заробляєте, наприклад, від 20 тисяч гривень, то ви могли б платити військовий збір не 1,5%, а 3%. Це було б справедливо”, – вважає депутатка.

Також вона висловила думку, що дорога техніка (наприклад, нові смартфони від Apple) і автомобілі є предметом розкоші, а тому теж можуть обкладатися додатковим митом під час ввезення в Україну.

«Можна ще подумати про податок на розкіш. Незважаючи на війну, у нас величезна кількість автомобілів та дорогої техніки в’їжджає в країну. Ми бачимо за митною статистикою, скільки ноутбуків, телефонів щомісяця ми імпортуємо. Якщо це новий iPhone за 60–70тисяч гривень, то він може оподатковуватись додатковими митами», — додала Роксолана Підласа.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено