Івано-Франківськ

Легендарний Dom Perignon: як відрізнити оригінал від підробки

Щоб стати вишуканим дегустатором королівського шампанського, треба знати, як відрізнити оригінал від підробки.

dom perignon collection

Dom Perignon – це бренд, з яким асоціюється вишуканість та розкіш. Саме з ним пов’язують справжнє французьке шампанське. Кожна пляшка – це вінтаж, в якому зібраний урожай певного року. Ігристе вино Dom Perignon належить до преміального сегмента алкогольних напоїв, тому на ринку зустрічається багато контрафактного спиртного. Щоб стати вишуканим дегустатором королівського шампанського, треба знати, як відрізнити оригінал від підробки.

Дуже коротко про історію виникнення

Свою назву торговельна марка отримала від чернеця П’єра Периньона. Він був хазяїном погреба та відповідав за харчування жителів абатства Отвіл’є. Також він завідував винами. Периньон дуже старався, і вже скоро врожай виріс вдвічі. Він придумав змішування різних сортів винограду, щоб усувати недоліки смаку при приготуванні ігристих вин. Також він вигадав пляшку з товстим днем та дубову пробку. Завдяки цьому тара не вибухалася від бульбашок. Уже після Периньона було придумано просеко та шампанське. Однак саме з Dom Perignon асоціюється королівська розкіш французьких ігристих вин.

Що треба знати про оригінальний Dom Perignon

П’ять кроків для визначення оригінального ігристого вина від французької торговельної марки:

  1. Пляшка. Напої розливаються у темні пляшки обсягом 0,7, 1 та 1,5 л. В приватних колекціях зустрічаються лімітовані напої 3 та 6 л. Скло пляшки відрізняється ідеальною текстурою. На ньому відсутні шви та опуклості.
  2. Етикетка. На ній обов’язково зображений щит лицаря. Також на етикетці вказана інформація про рік врожаю та сорт винограду. Особливість Dom Perignon – літери, які світяться у темряві. Граматичні помилки, плями клею та фарби говорять про підробку. Сама етикетка відрізняється шершавістю ніби під старовину. При цьому вона ідеально зафіксована. Якщо етикетка розміщується на пляшці криво, перед вами підробка.
  3. Пробка. Виконана лише з дерева. Ніякі інші матеріали не використовуються.
  4. Акцизна марка та штрих-код. Обов’язково присутні. Акцизна марка клеїться на весь алкоголь іноземного виробництва. На штрих-коді вказані числа 30-37. Це свідчить про те, що алкоголь вироблений у Франції.
  5. Консистенція, смак та аромат. Ігристе вино відрізняється однорідністю без осадів та домішок. Воно має тонкий аромат з нотами абрикоса. Смак відрізняється залежно від сорту. Найчастіше присутня нота свіжої випічки.

Ціна ігристого вина Dom Perignon

Напої цього торговельного дому не можуть коштувати дешево. Це преміальна марка, за яку доведеться заплатити. Але вишуканий смак того коштує. Ціни залежать від року врожаю та обсягу пляшки. Лімітовані серії можуть коштувати кілька тисяч доларів. Такі пляшки часто стають лотами на аукціонах. Купуйте ігристе вино Dom Perignon у спеціалізованих магазинах. Тоді вдасться уникнути підробок.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено