Івано-Франківськ

“Поліцейські особисто не ходитимуть роздавати повістки”,- голова Нацполіції

На сьогодні у поліції недостатньо людського ресурсу для того, щоб роздавати повістки.

В інтерв’ю РБК голова Національної поліції України Іван Виговський розповів, як ставиться до ідеї залучення поліцейських до роздачі повісток.

У країні звучить багато думок щодо роздачі повісток поліцейськими, а деякі діячі періодично озвучують навіть ідею про те, що поліцію необхідно мобілізувати та зобов’язати роздавати повістки без залучення ТЦК, пише ПІК.

“Поліція максимально сприяє ТЦК у тому, щоб встановлювати місцезнаходження ухилянтів, і відповідно до повноважень та за наявності необхідних документів від ТЦК доставляти до них таких осіб.Але вручення повісток, спільне вбрання – це додаткове навантаження, і ми не маємо такого ресурсу, щоб поставити біля кожного працівника ТЦК поліцейського.Ми стоїмо на блокпостах, щодня виконуємо свої обов’язки, зокрема й не властиві поліції функції.Ми готові допомагати, але особисто фізично поліцейські ходити роздавати повістки не будуть.Принаймні доти, доки законом не буде встановлено таку норму і це не буде визначено нашим функціоналом”, – каже Виговський.

Окрім того, голова Нацполіції зазначив, що, якщо законом буде встановлено таку норму, вручення повісток поліцейськими – то кількості працівників не вистачить. 

“Фактично у нас у строю 98 тисяч поліцейських. З них трохи більше ніж 20 тисяч жінок. Беремо щодобове вбрання по державі, це близько 7 тисяч нарядів, в яких задіяні понад 20 тисяч поліцейських.  Також у нас близько 15 тисяч дізнавачів та слідчих, які щодня розслідують кримінальні провадження, у тому числі понад сотню тисяч військових злочинів, близько 20 тисяч оперативників щодня розкривають тяжкі та особливо тяжкі злочини”, – зазначає Виговський. 

Окрім того, створена штурмова бригада Нацполіції “Лють”, яка безпосередньо бере участь у відсічі збройної агресії РФ.

“Загалом якщо говорити про зону, де проводяться бойові дії, там постійно несуть службу близько 35 тисяч поліцейських. Це і ті, хто у складі “Люті” та зведених загонів воюють, а також ті, хто окрім основного функціоналу поліцейських щодня заступають на блокпости, виконують стабілізаційні заходи, евакуюють громадян, розбирають завали разом із рятувальниками, а також розмінують десятки тисяч гектарів наших територій після ворога”, – додає голова Нацполіії. 

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено