Івано-Франківськ

У Калуській громаді 54 спортсмени отримуватимуть стипендію міського голови: деталі

Розмір стипендії різниться залежно від досягнень спортсмена: від 250-и до 3000 гривень щомісяця.

420104962 408265811724925 6116186799224689714 n
Упродовж року 54 мешканці і вихованці спортивних закладів Калуської громади отримуватимуть стипендію міського голови за результатами досягнень у 2023 році.

Про це повідомив очільник громади Андрій Найда, пише ПІК.

“Стипендіатами є переможці і призери Чемпіонатів України, Європи і світу. Подання щороку здійснюють спортивні школи громади, місцеві федерації, профільні громадські організації”, – йдеться у повідомленні. 

Стипендію отримуватимуть 25 спортсменів олімпійських видів спорту. У цьому списку найбільше представників вільної боротьби – 19, а також по троє займаються важкою і легкою атлетикою.

Зокрема, Юрій Климкович – срібний призер чемпіонату Європи з важкої атлетики серед кадетів до 15 років, чемпіон України серед юнаків, а також Аліна Філіпович — чемпіонка Європи і світу з вільної боротьби серед юніорів, переможниця Кубка України.

На отримання стипендії також подано 29 осіб-представників неолімпійських видів спорту.  Чотирнадцять займаються спортивним орієнтуванням. У списку також п’ять каратистів, по три спортсмени представляють кікбоксинг і тайський бокс, по двоє шахістів і самбістів.

Зокрема, Андрій Лагойда, бронзовий призер чемпіонату світу серед юнаків із інвалідністю з  карате WKF та Назар Левицький – чемпіон світу зі спортивного орієнтування бігом (спринт) серед спортсменів із вадами слуху (дорослі). 

Чемпіони світу серед юніорів із Таїландського боксу Василь Рендзяк, Євгеній Стасюк, Ілля Жекало

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено