Івано-Франківськ

На Франківщині у двох громадах зафіксували випадки сказу

Зафіксували випадки сказу кота та лисиці.

422293553 686350967009442 2935627171932944472 n scaled

 

На Івано-Франківщині встановили випадки сказу. Так, у Тисменицькій міській громаді виявили сказ лисиці, а у Печеніжинській селищній громаді – сказ кота.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області, пише ПІК.

“Встановлений сказ лисиці, яка була в контакті з домашньою собакою в одному з особистих селянських господарств Тисменицької міської громади, а також безпритульного кота, який покусав мешканку Печеніжинської селищної громади”, – йдеться у повідомленні.

Захворювання виявили за результатами лабораторних досліджень методом люмінесцентної мікроскопії.

Спеціалісти визначили неблагополучні території та наклали карантинні обмеження та розпочато заходи з ліквідації сказу. В осередках захворювання вживаються всі необхідні заходи з локалізації захворювання відповідно до діючої інструкції.

Фахівці нагадують:

  • Для запобігання виникнення сказу потрібно регулярно (щороку) проводити щеплення домашніх улюбленців проти сказу, а якщо з’явилися клінічні ознаки захворювання, інформувати службу ветеринарної медицини, або доправити тварину для огляду у ветеринарну установу.
  • У випадку виявлення контакту домашніх тварин з тваринами дикої фауни – необхідно повідомляти спеціалістів ветеринарної медицини для проведення відповідних заходів з метою попередження зараження та загибелі домашніх тварин.

 

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено