Івано-Франківськ

“Видав себе за працівника банку”: шахрай обдурив франківку на понад 100 тис. грн

Поліція застерігає громадян від шахраїв.

original 1705774153

Зловмисники використовують різні способи, аби отримати доступ до банківських даних громадян. Повірила невідомому додзвонювачу і 62-річна мешканка обласного центру Прикарпаття, пише ПІК.

“Незнайомець представився банківським працівником та повідомив, що із її банківської картки відбувається зняття грошових коштів. А для збереження власних коштів клієнтці потрібно здійснити переказ на іншу картку“, – розповіли у Поліції Івано-Франківської області.

Жінка самостійно здійснила переказ коштів із рахунків в сумі понад 103 000 гривень на карту, яку попередньо вказав шахрай-співрозмовник.

Важливо пам’яти:
  • невідомий співбесідник представся телефоном працівником банку, і які б приводи не називав, в жодному разі не повідомляйте дані своєї банківської картки, особливо CVV, терміну дії картки, одноразових паролів з SMS, даних для авторизації в онлайн-банкінгу;
  • справжні співробітники банку, або працівники державних установ не запитують конфіденційної інформації;
  • для платежів або переказів користуйтеся лише перевіреними сервісами;
  • здійснюйте банківські операції тільки у відділеннях банку.
Якщо ви стали жертвою телефонного шахрайства, подайте звернення на сайті кіберполіції: https://ticket.cyberpolice.gov.ua/ або зверніться до найближчого відділення поліції.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено