Івано-Франківськ

“Затрималися”: двох іноземців-лікарів зобов’язали покинути Прикарпаття

 Обидвоє іноземців – колишні студенти медичного вишу.

2 main

На Прикарпатті працівники міграційної служби притягнули до адміністративної відповідальності 26-річного громадянина Пакистану та 30-річного громадянина Індії, пише ПІК.

“У липні минулого року після завершення навчання вони мали здати  посвідки на тимчасове проживання в Україні і кожен повернутися на свою батьківщину. Нині пояснюють, що «затрималися» в Україні без злого умислу і планували виїхати навесні. Очевидно, що так воно й буде, але, як мовиться, є нюанс”, – зазначили в Івано-Франківській міграційній службі.

З  правопорушників стягнули на користь держави  по 3400 гривень штрафу, а покинути територію України зобов’язали дещо скоріше, ніж настане весна.

Упродовж січня на території області виявили шість іноземців з неврегульованим статусом. Щодо п’яти людей ухвалили рішення про примусове повернення до країни походження чи в треті країни. Щодо ще одного іноземця з кримінальним минулим застосують процедуру примусового видворення.

До слова, з початку року за порушення законодавства міграційна служба області притягнула до адмінвідповідальності 17 людей, зокрема двох  громадян України.

Довідково:

Після ухвалення рішення про примусове повернення, до іноземця доводять зобов’язання про його добровільний виїзд з України у визначений у рішенні строк та надалі контролюють його виконання. 

Під час примусового видворення порушника поміщають в пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства. Примусове видворення оформлюють документально. Потім іноземця супроводжують до пункту пропуску через державний кордон України чи до країни походження.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено