Івано-Франківськ

США завдали ударів по об’єктах в Іраку та Сирії: подробиці

Відповідь американців на атаку бази в Йорданії.

222111 scaled

У ніч на третє лютого 2024 Сполучені Штати Америки завдали авіаударів по обʼєктах, які пов’язані з Іраном, в Іраку та Сирії, повідомляє ПІК.

“Збройні сили США завдали ударів по понад 85 цілям, за допомогою багатьох літаків, у тому числі дальніх бомбардувальників, які прилетіли зі Сполучених Штатів. Під час авіаударів було застосовано понад 125 високоточних боєприпасів“, – йдеться в заяві пресслужби Центрального командування Повітряних військ США у мережі X

Також зазначається, що об’єкти, по яких було завдано ударів, включали:

  • командно-контрольні оперативні центри,
  • розвідувальні центри,
  • сховища ракет і безпілотних літальних апаратів,
  • а також об’єкти логістики та ланцюга постачання боєприпасів груп ополчення та КВІР, які “сприяли нападам на сили США та коаліції”.

Директор Об’єднаного комітету начальників штабів армії США генерал-лейтенант Дуглас Сімс сказав, що Сполучені Штати чекали сприятливої ​​погоди, щоб завдати удару.

111

Що каже американська влада

Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі повідомив журналістам, що військові сили США завдали ударів по семи об’єктах які використовували пов’язані з Іраном бойовики.

За його словами, три об’єкти знаходяться в Іраку. Чотири знаходяться в Сирії. Він додав, що уряд Іраку був поінформований щодо ударів.

Кірбі також заявив, що відповідь США на недільну атаку безпілотника в Йорданії, в результаті якої загинули троє американських військовослужбовців і кілька інших були поранені, не завершиться сьогодні:

“Ці відповіді почалися сьогодні ввечері, але вони не закінчаться сьогодні ввечері”.

Президент США Джо Байден підтвердив, що за його вказівкою збройні сили США завдали ударів по об’єктах в Іраку та Сирії, які КВІР та пов’язані з ним ополченці використовують для нападу на сили США.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено