Івано-Франківськ

Результативна 40-а сесія міської ради: що важливого ухвалили депутати (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Загалом франківські депутати розглянули 57 питань, винесених на порядок денний.

0 scaled

Посилили підтримку захисників та спростили програму виплат для військовослужбовців, покращили програму розвитку сільського господарства Івано-Франківської громади, а також депутати прийняли ряд важливих рішень – такою досить результативною стала 40-а сесія міської ради.
1 4 scaled
Одне з перших питань – затвердження нової редакції положення міської програми «Бюджет участі».
«Цього року ми поділили категорію «Освітні» на три категорії: дошкільні, шкільні, і також позашкілля і профтехосвіта. Крім того, ми додали категорію «інші». Це є категорія, в яку не потрапляють проєкти благоустрою, і освітні проєкти. Щоби ми могли реалізовувати ще якісь інші напрями, ми залишили цю категорію. На категорію благоустрій в нас є 18 млн, 14 млн на дороги, 4 млн – на інший благоустрій. На категорію освітлення виділено 9 млн. 5 млн – на шкільні проекти, і по 2 на дві інші категорії», – каже заступниця директора Департаменту стратегічного розвитку, координаторка міської програми «Бюджет участі» Христина Гнатів.
IMG 4323 scaled
Не лише на проекти програми «Бюджет участі», але й на розвиток фермерства у громаді. Івано-Франківські депутати проголосували за додаткове відшкодування ґаздам, які мають намір збудувати та вести фермерське господарство.
«Додаємо часткове відшкодування суб’єктам господарювання комплексу вартості будівництва об’єктів виробничого, сільськогосподарського призначення – 50% на суму не більше, ніж 500 тисяч. Одноразова матеріальна допомога для розвитку новоствореного в поточному році сільськогосподарського підприємства в сумі до 300 тисяч. І так само відшкодування на доїльні апарати, апарати для первинної обробки молока і так само придбання інкубаторів», – каже заступник міського голови, директор Департаменту комунальних ресурсів Микола Вітенко.
IMG 4351 scaled
Усього в порядку денному понад півсотні питань. З-поміж іншого депутати детальніше зупиняються на реалізації чергового етапу відключення споживачів від котельні на Індустріальній, 34. Наразі до колишнього СТЕКу залишаються підключеними ще 68 будинків, з них трохи менше половини необхідно перепідключити до нових котелень.
IMG 4200 scaled
«Будинків, які наразі залишаються для отримання теплоносія з котельні на Індустріальній є 68. Цією програмою, рішення сесії, яке ми зараз вносимо, ми ще відключаємо 37 будинків. І в нас залишається перепідключити 31 будинок до тих котелень, які ми пропонуємо на наступному етапі збудувати. З тих 16-ти котелень, які ми будемо будувати на заміну котельні на вулиці Індустріальній, 34. По 4-х котельнях розроблені проекти. Всі ці котельні спроектовані під газове обладнання, по всіх решті 12-ти котельнях, які в нас лишається збудувати, ми будемо на наступну сесію виносити інвестиційний договір про заохочення інвесторів прийти на побудову котелень», – доповів колегам заступник міського голови Руслан Гайда.
IMG 4157 scaled
До слова, міський голова Руслан Марцінків додав: програма підтримки при переході на індивідуальне опалення абонентів колишнього СТЕКу, діятиме і надалі. Місто компенсовуватиме частину витрат на відключення від котельні на Індустріальній, 34 та встановлення автономного опалення.
IMG 4190 scaled
Окрім того, компенсацію за тепло отримають пільгові категорії мешканців, у тому числі і військові. Загалом сесія міської ради не тривала довго. За дві години депутати прийняли ряд важливих для франківців рішень.
IMG 4241 scaled
 «Ми внесли зміни в програму підтримки наших Збройних сил України, а також захисників, спростили програму виплати 50 та 20 тисяч гривень. Основне, що зараз фінансування цієї програми має бути не пізніше, ніж до 1 місяця. Це є дуже важливо для військових. І спростили довідки, щоби хлопці максимально швидко отримали кошти на амуніцію. Також прийняли програму, яка стосується передачі техніки військовим. Зокрема на цій сесії ми передали автомобіль і причепи військовим в частини. І, зрозуміло, що закуповуємо найбільше дронів. Також у звіті про фінансування за минулий рік ми показали більше тисячі дронів, які ми передали нашим військовим. На цей рік, нагадаю, більше 10 тисяч. Це перепідключення мешканців, які обслуговуються в так званому мікрорайоні СТЕК, від котельні на Індустріальній. Зокрема в центральній частині міста люди зможуть отримувати по 50 тисяч гривень для переходу на індивідуальне опалення. Ми віримо, що за рік ми повністю відійдемо від котельні, що на Індустріальній. А також компенсація для пільгових категорій, яким нараховують оплату за втрату в будинках, де є індивідуальне опалення, люди теж зможуть отримати цю допомогу від міста», – резюмував Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.
IMG 4138 scaled
Пропонуємо вашій увазі фоторепортаж з сесійної зали від Івана Денисюка: 

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено