Івано-Франківськ

Під Києвом будують завод з виробництва безпілотників “Байрактар”

Новий завод зможе виробляти близько 120 одиниць безпілотників за рік.

Під Києвом будують завод з виробництва безпілотників "Байрактар"

Під Києвом розпочали будівництво заводу безпілотників Bayraktar,  на якому працюватимуть близько 500 людей і де виготовлятимуть моделі безпілотників TB2 або TB3. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.

“Наш завод будується… нам потрібно близько 12 місяців, щоб завершити будівництво, а потім ми перейдемо до внутрішньої техніки, обладнання та організаційної структури, — розповів директор компанії Байрактар ​​у кулуарах Всесвітньої оборонної виставки в Ер-Ріяді. — Завод в Україні великий, ми плануємо працевлаштувати близько 500 людей”.

Компанія Baykar підписала угоди про експорт безпілотника TB2 із 30 країнами, до яких від 2018 року входять Україна, Ефіопія, Лівія та Азербайджан.

Передбачувана потужність становитиме близько 120 одиниць дронів щороку, однак, досі не зрозуміло, чи буде виробництво на українському заводі зосереджено на моделі TB2 або TB3.

За словами гендиректора Baykar, сьогоднішня війна стала війною безпілотних літальних апаратів, і Україна має в ній деяку перевагу, зокрема завдяки використанню різних типів апаратів, хоч це і складно реалізувати. Байрактар зазначив, що “байрактари”, які застосовуються українськими армійцями, були обладнані низкою унікальних систем.

Турецька компанія, яка виробляє безпілотники Bayraktar TB2, інвестує 100 мільйонів доларів у три проєкти в Україні.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено