Івано-Франківськ

“Реалістичний план дій ЗСУ”: що очікує Зеленський від Сирського

Президент Володимир Зеленський назвав зміни, які очікує найближчим часом у Збройних силах України. Про це глава держави заявив у відеозверненні після того,

96dac601aeddccae3936192b3fc33cb1 1701339944 ext.original scaled

Президент Володимир Зеленський назвав зміни, які очікує найближчим часом у Збройних силах України.

Про це глава держави заявив у відеозверненні після того, як оголосив про призначення Олександра Сирського головнокомандувачем ЗСУ.

“На столі має з’явитися реалістичний, детальний план дій Збройних Сил України на 2024 рік. З урахуванням реальної ситуації на полі бою зараз і перспектив“, – сказав президент.

Кожна бойова бригада на першій лінії повинна отримати ефективну західну зброю, заявив Зеленський. “Має відбутися справедливий перерозподіл такої зброї на користь саме першої лінії фронту”, – сказав.

Треба розв’язати проблеми з логістикою, заявив президент.

“Авдіївка не повинна чекати, поки генерали з’ясують, де в них на складах застрягли дрони. Кожен генерал має знати фронт. Якщо генерал не знає фронту, він не служить Україні”, – заявив президент.

Також Зеленський заявив, що “має бути виправлена надмірна та невиправдана чисельність у штабах”. Президент сказав про “дієву систему ротацій”.

За основу можна взяти досвід окремих бойових бригад Збройних сил України та підрозділів Державної прикордонної служби України, де існує така система. Ротації – це обов’язково. Потрібне очевидне підвищення якості навчання воїнів – тільки навчені солдати на першій лінії”, – сказав Зеленський.

У структурі ЗСУ створюється новий рід сил – Сили безпілотних систем. Повинен бути призначений перший командувач, заявив президент.

Сказав, що днями Сирський представить команду “перезавантаження” ЗСУ.

“2024 рік може стати успішним для України лише за умови ефективних змін в основі нашої оборони, якою є Збройні сили України. Ми всі пишаємося нашою армією. І ми повинні зробити все, що від нас залежить, щоб українська армія стала армією-переможцем”, – заявив Зеленський.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено