Івано-Франківськ

“Відновлення економіки на звільнених територіях”: учасники підбили підсумки бізнес-проєкту

Голова мета міжрегіонального проєкту - підтримка малого та середнього підприємництва, стимулювання розвитку бізнесів на звільнених регіонах України.

 

Znimok ekrana 2024 02 08 111927

Восьмого лютого представники малого та середнього бізнесу, влади, громадськості, торгово-промислових палат провели онлайн-зустріч, на якій підсумували завершення проєкту«Відновлення економіки на звільнених територіях».

В обговоренні взяли участь взяли понад пів сотні учасників, повідомляє ПІК.  Підприємці обговорили проблеми, з якими стикається бізнес, а також його підтримку та розвиток у звільнених регіонах України.

Znimok ekrana 2024 02 08 112151

Зокрема, на зустрічі учасники також обговорили спільну ухвалу проєкту, яку планують надіслати компетентним органам центральної виконавчої влади. Вона враховуватиметься при розробленні відповідних нормативно-правових актів.

“Великим блоком ухвали є розробка стратегії економіки звільнених регіонів і відповідні пропозиції, щодо наповненості цих стратегій. Інша група питань пов’язана із вдосконаленням, виправленням недоліків чи внесенням змін до грантових державних програм “єРобота” і програми пільгового кредитування “5-7-9%. Зокрема, недоліки щодо ідентифікації клієнтів, збільшення терміну відстрочки платежів. “, – зазначив преєктний-менеджер Олег Яцюк.

Підприємці з різних регіонів України діляться своїми напрацюваннями щодо змін, які необхідно впровадити, щоб сприяти розвитку бізнесу на деокупованих територіях нашої країни.

“Потрібні пільгові умови, щоб бізнес приймав рішення розміщувати своє виробництво на територіях, які постраждали і знаходяться близько до ворога”, – додає народний депутат Сергій Гривко

Під час спільного обговорення, учасники погодилися, що такі міжрегіональні бізнес-проєкти є дуже потрібними, адже дозволяють налагодити зв’язки та співпрацю між підприємцями з різних куточків України.

Наразі бізнес України працює в у мовах серйозних викликів, ризиків та випробувань, тому доводиться бути гнучкими та змінювати підходи в бізнесі, аби втриматись на плаву.

“Ті проблеми, які підіймалися під час туру, ми обговорюємо далі. Ми працюємо над ними, намагаємося вирішити і донести їх до організацій, влади та донорів для того, щоб допомогти бізнесу.  Хочеться, щоб такі ініціативи продовжувалися і ми всі разом працювали не лише над тими секторами, яким були присвячені тури попереднього року, але й розширювали цю діяльність,”- зазначила представниця Дніпропетровської торгово-промислової палати.

Національна бізнес-експертка Марія Савка підсумувала, що попри завершення проєкту, робота над відновленням економіки та підтримки бізнесу триватиме й надалі. 

426393209 731385265768117 1261785782569338466 n 1 scaled e1707389233981

“Проєкт завершує свою роботу, але це не означає, що ми завершуємо працювати. Ми об’єднаємо наші зусилля і продовжимо співпрацю, щоб дати бізнесу добрий результат”, – підкреслила Марія Савка.

Нагадаємо, “Відновлення економіки на звільнених територіях” є частиною проєкту “Зміцнення громадської довіри в Україні” – UCBI, який підтримує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Він об’єднав понад 200 представників малого та середнього бізнесу з шести прифронтових регіонів: Чернігівської, Сумської, Харківської, Донецької, Запорізької та Дніпропетровської областей.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено