Івано-Франківськ

У Калуській лікарні встановили новітній компʼютерний томограф

Обладнання дозволить оперативно і безпечно діагностувати патологічні стани.

53270 zobrazenna whatsapp data 2024 02 07 o 08 01 27 ca03200c

У Центральній районній лікарні Калуша встановили новий компʼютерний томограф «General Electric Revolution Maxima 55».

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України, пише ПІК.

Лікарня входить до переліку кластерних медичних закладів – протягом 2023 року у медзакладі стаціонарно пролікували понад 15 тис. пацієнтів та зареєстрували понад 37 тис. амбулаторних звернень.

“Наявність такого сучасного обладнання у медзакладі дозволить оперативно і безпечно діагностувати патологічні стани, проводити диференційну діагностику, визначатись із подальшою тактикою лікування пацієнта тощо”, – зазначили в МОЗ.

Томограф нового покоління має високу просторову роздільну здатність, мінімальне променеве навантаження та високу якість візуалізації.

За допомогою нього можна буде діагностувати різноманітні патології та хвороби пацієнтів у самому медзакладі й, відповідно, своєчасно надавати медичну допомогу пацієнтам.

“Наразі комп’ютерний томограф вже змонтовано в лікарні, а медичний персонал проходить кваліфіковане навчання для подальшої роботи з обладнанням. Після надання відповідного дозволу на право експлуатації апарату від ДІЯР апарат почне свою повноцінну роботу”, – додали в міністерстві.

До слова, це один із 24 новітніх компʼютерних томографів, закуплених у рамках співпраці МОЗ та СБ. Наразі доставляють такі апарати до медзакладів по всій Україні.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено