Івано-Франківськ

Корисна функція: навіщо потрібен отвір у ручці сковороди чи каструлі?

Функція отвору справді корисна.

590468eef55330dac25be5e3c769474e

Майже на кожній сковороді чи каструлі можна побачити отвір на ручках. На них мало хто звертає увагу. А даремно, адже дірки на ручках зроблені не просто так.

Якщо ви думаєте, що цей отвір потрібен, щоб підвішувати посуд, то помиляєтеся. Адже це не єдине  його призначення. Виявляється, отвір допомагає значно спростити процес приготування їжі, пише ТСН.

Отвір у ручці сковороди чи каструлі потрібен для того, щоб під час приготування їжі можна було залишити в ній ложку або лопатку для перемішування продуктів.

“Завдяки такому простому трюку залишки дерев’яних предметів не потрапляють всередину посудини. Також вам не доведеться бруднити стільницю чи додаткові тарілки. І справді – все геніальне є простим”, – йдеться у повідомленні.

Річ не лише в тому, щоб залишити стільницю чи інший посуд у чистоті. Завдяки такому способу можна також врятувати саму ложку, особливо якщо вона виготовлена з силікону або пластику.

Щоразу, коли ви залишаєте таку ложку в киплячій воді або навіть дуже близько від каструлі, то ризикуєте розплавити її від високих температур. Це призведе не лише до того, що ви залишитеся без зручного аксесуара, але й до потрапляння до їжу бісфенолу А (BPA). Це токсин, що міститься в більшості пластмас.

Звісно, за допомогою отвору на ручці також можна повісити посудину на гачок. Таке рішення доволі корисне, якщо на вашій кухні мало місця для зберігання кухонного начиння.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено