Івано-Франківськ

Мер Івано-Франківська виступив проти можливого об’єднання прикарпатських вишів

Мер також додав, що разом із депутатами планують звернутися до урядовців на сесії міськради.

153825 1 large scaled

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків відреагував на можливість об’єднання трьох університетів – Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу та Івано-Франківського національного медичного університету. 

Про це він написав на своїй Фейсбук-сторінці, пише ПІК.

Виступаю проти обʼєднання Прикарпатського, медичного та університету нафти і газу! Міністерство освіти пропонує з трьох самодостатніх ВУЗів зробити два! Місто проти‼️”, – написав Руслан Марцінків.

Він зазначив, що не можна прив’язувати населення до університетів, адже тут вчаться студенти з різних регіонів.

“Ініціатива МОН обʼєднати ВНЗ не логічна. Не можна привʼязувати кількість населення до кількості університетів.  Бо більшість студентів наших вишів – це якраз мешканці з інших міст, областей та, навіть, країн. Кожен франківський університет – унікальний! Кількість ВНЗ має визначатися якістю освіти!” – підкреслив Марцінків.

Нагадаємо, в Україні скоротилася кількість студентів, тому мережу закладів вищої освіти планують зменшити шляхом об’єднання.  Про це повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

“Заклади, які приєднуються до більших ЗВО, зберігають певний ступінь автономності, трансформуючись в окремі інститути чи факультети. Наукові школи отримують додаткові можливості для розвитку, “не розчиняючись” у виші, до якого приєднуються”, – повідомив Оксен Лісовий. 

Він додав, що на навчання студентів реорганізація закладів освіти не вплине. Зміни стосуватимуться лише майбутніх вступників.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено