Івано-Франківськ

Судитимуть ексвоєнкома із Закарпаття, який змушував солдатів будувати йому маєток, – ДБР

Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 800 тис. грн застави.

364188070 613365317624914 7768969104123357774 n 2

 

Працівники ДБР завершили розслідування щодо колишнього начальника одного з відділів Ужгородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Він змушував солдатів будувати йому приватний маєток.

Тепер ексвоєнкома судитимуть, пише ПІК.

“Влітку 2023 року ДБР викрило посадовця у взаємодії з Нацполіцією. За наказом посадовця підлеглі військовослужбовці з січня до серпня минулого року замість служби проводили будівельні роботи у його маєтку. На будівництві постійно працювали п’ятеро солдатів. Ще один підлеглий за погодженням з керівником замість служби займався підприємницькою діяльністю. Попри це усі військові отримували матеріальне забезпечення від держави. Таким чином їм було безпідставно нараховано і виплачено понад 500 тисяч грн”, – йдеться у повідомленні.

Колишнього військового комісара обвинувачують у перевищенні службових повноважень.  Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Фігуранта звільнили із займаної посади.

“Суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 800 тис. грн застави. Вирішується питання про відшкодування завданих державі збитків. На фігуранта також склали адмінпротокол про корупцію”, – повідомляє ДБР.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено