Івано-Франківськ

Пошкодили дахи та будівлі: очевидці розповіли про наслідки атаки на Прикарпатті (ФОТО, ВІДЕО)

Уламки російської ракети пошкодили будівлі у двох селах Івано-Франківського району.

ef70e4fe399eb4bb

Житель одного із сіл Івано-Франківського району Іван Джогола розповідає: приблизно о 7:00 почув звуки вибух. 

Чоловік каже: уламки ракети пошкодили дах його будинку. В той момент у помешканні він перебував з дружиною та дочкою, пише ПІК із посиланням на Суспільне

“Рване так, ніби вибух. А то і впало на дім. Такий удар був, що хата аж затряслася. Я вибіг на вулицю, дивлюся — уламки по всьому подвір’ї, аж димиться. Спочатку забіг на стрих, бо там — найбільша вирва. А там у мене — сіно. Відкинув, бо думав, що ще загориться. Шок був”, — розповідає Іван Джогола.

f70b14a05d927d7c

Влучили уламки російської ракети й у дах будинку сусіда Івана — Сергія Ющенка.

“У той момент, коли пішов чистити зуби, прозвучав гуркіт і потім вибух. Настільки був сильний вибух, що я у прямому сенсі відкинувся просто до пральної машинки. Потім, може, через 10 хвилин, я прочитав, що вже відбій по всій Україні. Я вийшов на подвір’я, на землі було встелено все уламками, землею. Пошкодило дах, вікна вціліли”, — говорить Сергій Ющенко.

37410b415ef103f1

За словами старости села Степана Вербовського, уламки впали на дахи у будівлях трьох дворів, завдали незначної шкоди.

“Я думаю, що це — невеликі гроші. Були представники міської ради. Це питання вирішують і збитки мешканцям будинків, які потерпіли, найближчим часом відшкодують коштом громади. Люди допомоги, як такої, не потребували, але була лікарка-психологиня, провела з ними бесіду”, — говорить Степан Вербовський.

dbc16b01a9162ba1

15 лютого уламок російської ракети також упав на господарську будівлю у селі сусідньої громади в Івано-Франківському районі. Там зайнявся дах та грубі корми на площі 10 метрів квадратних. Рятувальники ліквідували займання.

e2424317521dc18a

Як розповів перший заступник голови громади Микола Шинкар, гроші господарям будівлі відшкодують, збитки наразі підраховують.

“Сконтактували з власниками, сусідами, визначили, що потрібно. Зараз у нас триває засідання комісії. Завтра проведемо засідання виконкому і буквально за день-два гроші на відшкодування збитків з бюджету будуть спрямовані“, — розповідає Микола Шинкар.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено