Івано-Франківськ

Як вибрати кріплення для вогнегасника

Дрібниць не буває, тож враховуйте кожен нюанс.

Протипожежне обладнання слід надійно зафіксувати (на стіні чи на підлозі) — таким чином, щоб воно не впало й не пошкодилося. Зробити це можна за допомогою якісного кріплення для вогнегасника, й нижче ми розповімо, як його правильно обрати. Все доволі просто — під час купівлі слід звертати увагу лише на 3 важливі речі.

Шукайте кріплення, сумісні з вогнегасником

Краще за все, якщо це комплектуючі, створені саме для придбаної вами моделі протипожежного обладнання. Вони точно забезпечать якісну фіксацію (за умови правильного монтажу). Але є ще сумісні кріплення, тобто в принципі здатні витримати масу вогнегасника та підходящі за розмірами. Вони також можуть бути вашим вибором, не першим, але теж непоганим.

До прикладу, для переносних вогнегасників підходять кріплення 130х40х310 мм (ДхШхВ) вагою 0,25 кг. Вони достатньо компактні, щоб їх можна було легко розташувати в салоні автівки, та досить міцні, щоб спокійно витримувати масу того ж ВП-5 або ВВК-5.

Довго шукати універсальні кріплення до вогнегасників не доводиться: до прикладу, їх пропонує магазин компанії Sheriff. Тож з вибором та замовленням кронштейнів або інших сумісних фіксаторів немає жодних проблем.

 

Y4qSR3wLXB84kL0iCTASaUF_v75do3rhJ9A9mXx2U07vmzGk170lQAJtAfALBSiSuh76vVjnnGq3sxmN9fADP5f6D1QN7u-FljZRhb479mT9I0xW2u52ii4f536SqJknJpKS1P9MvHhSsXaudvDemjc

Віддавайте перевагу зручним у користуванні кріпленням

Але що це означає, які комплектуючі можна вважати саме такими? Дійсно зручні в користуванні кріплення — це такі, що:

  • забезпечують вільний доступ до вогнегасника;
  • можна змонтувати в одній з різних точок приміщення, в залежності від потреби;
  • дозволяють одним рухом знімати протипожежне обладнання й так само швидко встановлювати його назад;
  • чітко фіксують вогнегасник в одному положені, унеможливлюючи його нахил, звисання або падіння.

При всьому цьому вони мають бути надійними, тому:

Звертайте увагу на матеріали виготовлення кріплень

Звісно, що той таки кронштейн чи підставку кожен з нас хоче купити “раз і назавжди”, так, щоб потім не міняти. Тому кріплення повинні бути виготовлені не просто з екологічних, не лише з міцних, здатних витримати вагу вогнегасника, а ще й з довговічних матеріалів. Тобто з таких, які стійкі до корозії, підвищеного рівня вологості, температурних стрибків — з експлуатаційним ресурсом на десятиріччя.

Візьмемо у якості прикладу квадратну підставку під ВП-5. Вона металева й виконана у вигляді боксу, тому не тільки дозволяє поставити вогнегасник так, щоб він не впав, а ще й захищає його від випадкових фізичних пошкоджень тай взагалі від негативного впливу зовнішніх факторів. Ще й сама не боїться дощу або снігу — доволі довговічне рішення для підлогового розміщення протипожежного обладнання.

Або транспортний кронштейн: важливо, щоб його хомути чи ремінці були виготовлені з поліаміду або іншого матеріалу, достатньо гнучкого, щоб не перетиратися під час фіксації. Дрібниць не буває, тож враховуйте кожен нюанс.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено