Івано-Франківськ

Через навалу диких кабанів Норвегія та Швеція побудують паркан на кордоні

Регуляторні органи запропонували побудувати паркан на норвезькому боці кордону, щоб утримати диких кабанів від перетину кордону зі Швеції.

Через навалу диких кабанів Норвегія та Швеція побудують паркан на кордоні

Норвегія може побудувати паркан на кордоні зі Швецією через можливу навалу диких кабанів. Про це пише ПІК з посиланням на 24 канал.

“У відповідь на спалах африканської чуми свиней серед диких кабанів у Швеції торік Норвегія розглядає можливість будівництва прикордонного паркану, щоб запобігти поширенню хвороби на свою територію. влада розглядає план знищення до 2 000 диких кабанів, дозволити мисливцям продавати їхнє м’ясо і зобов’язати фермерів встановлювати спеціальні огорожі в місцях, де свині вирощуються у відкритому ґрунті”, – йдеться у повідомленні.

За оцінками, популяція диких кабанів у Швеції сягає 300 000 особин. Чиновники черпають натхнення з досвіду Данії, якій вдалося ефективно запобігти подібному вторгненню кабанів зі Швеції.

У зв’язку з виявленням африканської чуми свиней у диких кабанів у Швеції, чиновники охорони здоров’я видали рекомендації щодо запобігання поширенню цього серйозного вірусного захворювання. Африканська чума свиней, яка фіксується в Європі з 2007 року, була виявлена в тушах диких кабанів торік.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено