Івано-Франківськ

На Прикарпатті використовуватимуть штучний інтелект під час діагностики туберкульозу

Штучний інтелект для автоматизованої обробки діагностичних даних успішно використовується у понад 40 країнах світу.

53640 prs 9441

Вперше в Україні технологію штучного інтелекту під час діагностики туберкульозу застосовуватимуть у трьох фтизіопульмонологічних центрах Івано-Франківської, Львівської та Сумської областей.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я, пише ПІК.

“Надсучасне обладнання вже встановлено, медики пройшли навчання із застосування систем під час діагностики пацієнтів. Штучний інтелект проводить автоматичний аналіз, читаючи рентген-знімки, і відображає зони потенційної патології у вигляді теплової карти легенів, що й дозволяє виявити найменші ділянки ураження”, – йдеться у повідомленні.

Івано-Франківська область отримала штучний інтелект від японського виробника у межах тристоронньої угоди з Центром громадського здоровʼя МОЗ України та Івано-Франківським фтизіопульмонологічним центром.

53638 prs 9455

До слова, у січні 2024 року в Україні зареєстрували 1 687 випадків туберкульозу, з яких 1 279 – нових випадків захворювання. Загалом медикаментозне лікування отримують понад 12,5 тисячі пацієнтів.

За даними Всесвітньої організації охорони здоровʼя, туберкульоз є другою за розповсюдженням причиною смерті у світі. Щороку на нього продовжують хворіти більше ніж 10 мільйонів людей.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено