Івано-Франківськ

Протести на кордоні: польські фермери знову висипали українське зерно (ФОТО)

 Наразі, у чергах на кордоні стоять близько 2,5 тисячі вантажівок.

Протести на кордоні: польські фермери знову висипали українське зерно (ФОТО)

Вранці, 20 лютого польські фермери перекрили залізницю біля пункту пропуску «Медика-Шегині» на кордоні з Україною. Окрім того, вони знову висипали українське зерно на дорогу. Про це пише ПІК з посиланням на Суспільне.

«Це реакція на наплив зерна з України. Це дуже погано. Люди в розпачі не можуть утриматися. Ніхто цього не контролює: ні польська влада, ні українська», – заявив співорганізатор протесту Роман Кондрув.

Спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону повідомив, що триває блокування шести пунктів пропуску: «Дорогуськ – Ягодин», «Гребене – Рава-Руська», «Медика – Шегіні», «Зосін – Устилуг», «Довгобич – Угринов», «Корчова – Краковець». 

195111 1 ru normal

Нагадаємо, раніше польські фермери також висипали українське зерно на дорогу: 11 лютого протестувальники зупинили три фури та розсипали зерно, поліція розпочала розслідування. Міністр сільського господарства Польщі вибачився перед Україною за інцидент і заявив, що «фермери не стримали емоцій».

До слова, польські протестувальники розпочали більш жорстко блокувати рух на кордоні з Україною. 

  • «Долгобичув-Угринів». Біля пункту пропуску протестувальники озвучили намір перекрити рух для усіх видів транспорту до 17.00 20 лютого.
  • «Зосін-Устилуг». З 13.00 по 16:00 за київським часом, протестувальники мають намір обмежити рух автобусів, вантажних та легкових транспортних засобів в обидвох напрямках. Обіцяють пропускати лише вантажні автомобілі з гуманітарною допомогою.
  • «Корчова-Краківець». До 21.00 (за київським часом) 20 лютого протестувальники планують блокувати рух усіх вантажівок на виїзд з Польщі, крім тих, які перевозять критичні вантажі. При цьому, автобуси, мікроавтобуси, легкові автомобілі в обидва напрямки зможуть рухатися безперешкодно.
  • «Гребене-Рава-Руська». Протестувальники з 13-ї години (за Київським часом) 20 лютого повністю заблокували рух в обох напрямках всіх категорій транспортних засобів, крім тих, які везуть критично важливі вантажі та гуманітарну допомогу.
  • «Дорогуськ-Ягодин». До 19.00 за київським часом організатори протесту мають намір повністю заблокувати рух вантажного транспорту в обидвох напрямках.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено