Івано-Франківськ

78 прикарпатців виграли мікрогрант на відкриття власної справи

Івано-Франківщина опинилася в трійці лідерів за кількістю отриманих мікрогрантів на власну справу.

sajt 3 scaled

Від початку 2024 року 78 мешканців Прикарпаття та четверо переселенців отримали мікрогрант на започаткування або розвиток власної справи.

Про це ПІК інформує Івано-Франківська обласна служба зайнятості.

“Після отримання коштів гранту дані особи зобов’язані створити 161 робоче місце. За результатами таких рішень наша область наразі у трійці лідерів”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що програма мікрогрантів є найпопулярнішою серед грантів урядового проєкту «єРобота».

“Загалом, за результатами 2023 року Івано-Франківська область увійшла у п’ятірку регіонів з найбільшою кількістю прийнятих Державним центром зайнятості позитивних рішень.  Так, 630 підприємців з Прикарпаття, в тому числі 18 внутрішньо переміщених осіб, отримали мікрогрант на розвиток свого бізнесу на загальну суму 152,5 млн грн. Після отримання коштів мікрогранту дані особи створять 1322 нових робочих місця”, – йдеться у повідомленні.

Переважна більшість грантоотримувачів планують витратити кошти мікрогранту на придбання обладнання, необхідного для ведення бізнесу.

Нагадуємо, що урядовий проєкт «єРобота» включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення нових робочих місць. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов’язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.

Подати заявку на отримання мікрогранту можна через портал Дія.

Як працюють грантоотримувачі на Прикарпатті дивіться у відео ПІК:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено