Івано-Франківськ

Що потрібно знати про матеріали для остеопластики

Biogentech – один з найбільших в Україні магазинів стоматологічних товарів.

Постраждалим від аварій, спортивних травм, пацієнтам з остеопорозом чи онкологічними захворюваннями часто необхідне відновлення кісткової тканини щелепи. У таких випадках проводиться остеопластика, яка сприяє відновленню структури кісток та поновленню нормального функціонування організму.

Успішний результат хірургічного втручання залежить не лише від майстерності лікарів, але й від обраного кісткового матеріалу. 

4 11

Важливість вибору кісткового матеріалу для остеопластики 

Biogentech – один з найбільших в Україні магазинів стоматологічних товарів. Повний асортимент кісткових матеріалів можна переглянути на сайті https://biogentech.com.ua/88-kistkovi-materialy-osteoplastychni-materialy. Велика увага саме до цього аспекту пов’язана з рядом причин:

  • кістковий матеріал має бути біосумісним, тобто добре приживатись – для цього найкраще підходять структури донорського або тваринного походження; 
  • обраний варіант повинен мати достатню міцність та стабільність, щоб забезпечити опору в зоні дефекту;
  • деякі матеріали можуть сприяти швидкому заростанню кісткової тканини; 
  • рішення має бути безпечним для пацієнта та не сприяти виникненню ускладнень (запалень або алергічних реакцій).

Лікар обирає матеріали за типом: губчаста, кортикально-губчаста кісткова крошка або блоки. На це рішення впливає розмір дефекту та його походження.

На що впливає фракція кісткових матеріалів? 

Фракція визначає розмір частинок та коливається від 0,25 до 1500 мкм. Дрібні елементи мають більшу поверхню контакту з тканинами, що в деяких випадках може сприяти швидкому загоєнню та регенерації.

Цей параметр також впливає на пористість матеріалу. Пориста структура дозволяє забезпечити доступ до крові та кісткових клітин, і це збільшує інтеграцію з оточуючими тканинами. 

Водночас більші частинки забезпечують кращу міцність. Перед прийняттям рішення щодо вибору кісткового матеріалу лікар обов’язково вивчає історію хвороби пацієнта, результати попередніх маніпуляцій, індивідуальні протипоказання та проводить огляд.

Консультанти магазину Biogentech допоможуть вам із вибором якісної стоматологічної продукції. 

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено