Івано-Франківськ

У Польщі відповіли на пропозицію Зеленського зустрітися на кордоні

Там вважають, що зустріч краще провести в іншому місці, а не на кордоні.

У Польщі відповіли на пропозицію Зеленського зустрітися на кордоні

В адміністрації президента Польщі Анджея Дуди погодилися провести зустріч з президентом Володимиром Зеленським. Про це сказав державний секретар канцелярії польського президента Анджей Дера, пише ПІК.

“Президент виступає за те, щоб вести цей діалог. Тільки так можна розв’язати цю велику проблему. Проблема двостороння і дуже потужна. Наші фермери борються за своє існування. Українська нація бореться за своє існування. Ситуація є катастрофічною з обох сторін, дивлячись з цієї точки зору, тому що рішучість обох сторін величезна, і цю проблему просто необхідно вирішити”, – сказав він.

Дера не сказав, чи готовий Дуда бути “патроном” зустрічі, проте наголосив, що зараз потрібна зустріч уряду Польщі на чолі з Дональдом Туском з урядом України і представниками ЄС. На думку Дери, кордон є не достатньо безпечним місцем. Тож краще зустрітися у Варшаві, Жешуві чи Любліні.

“Звісно, ​​це не будуть довгі обговорення, тому що вони не можуть відбуватися там. Це про символ. Ідея полягає в тому, щоб очистити кордон”, – додав він.

Нагадаємо, що 21 лютого Володимир Зеленський звернувся до уряду Польщі і президента цієї країни Анджея Дуди. Закликав зустрітися на кордоні, щоб обговорити блокування.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено