Івано-Франківськ

Мер Долини пояснив, що таке градирня і навіщо її встановлювати в центрі міста

По проекту це буде невелика напівпрозора легка конструкція, а не велика капітальна споруда.

Мер Долини пояснив, що таке градирня і навіщо її встановлювати в центрі міста

Мер Долини Іван Дирів пояснив, що градирня – це великий сольовий інгалятор, який завдяки розпиленню соляної ропи насичує повітря корисними іонами і мікроелементами, пише ПІК.

“Простими словами – це морське повітря, яке всі ми змалку вважаємо цілющим, в центрі міста. Саме тому ми вирішили встановити градирню в центрі міста, де найбільше скупчення людей, щоб навіть проходячи повз люди вдихали цілюще повітря, яке буде частково розпилюватись навіть на відстані 30 метрів”, – написав він у Фейсбук.

Очільник Долини зазначив, що про користь мікроклімату з ефектом морського бризу для дітей, пенсіонерів, ветеранів війни в якості доступної реабілітації та просто підвищення імунітету говорити думаю зайве.

“Скажу лише, що, за даними наших педіатрів, більш ніж 15% діточок в нашій громаді мають захворювання дихальних шляхів. А про шкоду ковіду на легені дорослих всі знають. Ця послуга буде абсолютно безкоштовною та доступною для усіх”, – додав Іван Дирів.

За його словами, з часом також є наміри облаштувати коштами меценатів поблизу сучасний дитячий майданчик, щоб і діти, і батьки проводили час з користю для здоров’я.

“Звісно, я розумію, що в країні війна і багато хто вважає такі проекти «не на часі», але я переконаний, що дбати про здоров’я, особливо діточок, потрібно вже сьогодні, бо ж чи не за їхнє майбутнє воюють зараз наші Воїни?”, – наголосив міський голова.

Читайте також у ПІК: 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено