Івано-Франківськ

Стало відомо, скільки місцеві громади за 2023 рік передали грошей на ЗСУ

Обласні центри, ОТГ, райони, міста і селища самі вирішували на які напрямки та яким військовим частинам виділяти кошти.

Стало відомо, скільки місцеві громади за 2023 рік передали грошей на ЗСУ

У 2023 році українські громади спрямували з місцевих бюджетів більш ніж 16 мільярдів гривень на потреби Збройних сил України. Про це повідомляє Міністерство оборони України, пише ПІК.

Таким чином протягом минулого року субвенції громад були спрямовані: 

  • 11,6 мільярда гривень ‒ для Сухопутних військ, Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій, Сил територіальної оборони, Повітряних і Військово-Морських сил;
  • 2,53 мільярда гривень ‒  для Сил логістики, Сил підтримки, Військ зв’язку та кібербезпеки, Медичних сил, Державної спеціальної служби транспорту;
  • 750 мільйонів гривень ‒ для інших військових формувань (військові навчальні заклади, військова служба правопорядку тощо).

Крім зазначених сум, додатково ще 1,3 мільярда гривень місцева влада спрямувала безпосередньо у державний бюджет для закриття нагальних потреб Збройних Сил.

Передусім, це підготовка кадрів і військ, медичне забезпечення, закупівля БПЛА та комплектуючих до них, човнів, засобів РЕБ та акумуляторних батарей для транспортних засобів. Розпорядженням Уряду ці кошти спрямовано Міністерству оборони для перерахування визначеним Генеральним штабом військовим частинам. 

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено