Івано-Франківськ

Це не Африка, ні Шрі-Ланка: зелені папуги оселилися у Чернівцях (ФОТО)

У когось така екзотика викликала захват, а когось насторожила.

Це не Африка, ні Шрі-Ланка: зелені папуги оселилися у Чернівцях (ФОТО)

На днях у парку в Чернівцях помітили великих зелених папуг. Екзотичний вид, який вже не перший рік помічають у Чернівцях та іноді бачать у Києві, Харкові та Львові – це папуги Крамера, вони здатні витримувати морози до – 20°C , пише ПІК.

“Ні, це не Африка, і не Шрі-Ланка. Це Чернівці, Україна! Бідолашні, чи не замерзнуть вони?” – хвилюються люди у соцмережах, де з’явилося багато яскравих фотографій.

Але така живучість – це радше тривожна новина для українських парків. Особливо для його давніх жителів – синиць, горобців, дятлів та інших птахів. Екзотичні гості можуть їх щонайменше потіснити.

Папуга Крамера родом із Середньої Азії та деяких районів Африки, каже Ганна Кузьо, орнітологиня з Франкфуртського зоологічного товариства. Причиною розселення є не природне поширення – папуги тікають зі своїх кліток або власники самі випускають їх на волю.

Папуга Крамера – це великий птах, який не боїться холоду, морозів і невибагливий у поживі, що робить його витривалим видом, кажуть орнітологи. Крім того, це інвазивний вид, тобто такий, що може конкурувати з місцевими пташками за їжу, дупла, змінювати середовище проживання, приносити хвороби чи завдавати економічної шкоди.

Українські вчені менше переймаються тим, що папуги Крамера можуть завдати господарчих збитків. І дятли, зрештою, можуть поклювати утеплення у будинках, а шпаки – понищити сади, кажуть орнітологи. Головне питання – чи вплинуть вони на життя інших пташок в Україні.

d4b1f4b0 cffa 11ee 8f28 259790e80bba

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено