Івано-Франківськ

Єзупільську міську лікарню перевірили на дотримання прав людини: які результати (ФОТО)

Під час моніторингу виявили, які позитивні, так і негативні моменти.

Screenshot 2024 02 25 23 28 01 970 edit com.facebook.katana scaled

Днями Єзупільську міську лікарню, що на Івано-Франківщині, без попередження відвідала моніторинова група Уповноваженого ВРУ з прав людини.

Про це повідомили на сайті Уповноваженого, пише ПІК.

“Заклад розміщений у приміщенні колишнього монастиря, 1500-их років забудови. Тут надають амбулаторну та стаціонарну меддопомогу, зокрема терапевтичного (10 ліжко/місць) та неврологічного (5 ліжко/місць) профілю, а з початку 2022 року надається стаціонарна паліативна медична допомога важкохворим, які потребують лікування, часто знеболення та стороннього догляду (15 ліжко/місць)”, – йдеться у повідомленні.

Окрему увагу під час моніторингу сфокусували на вивченні стану додержання прав осіб, які отримують стаціонарну паліативну медичну допомогу.

На момент відвідування у закладі перебували 30 пацієнтів, з них 12 осіб отримують паліативну допомогу, в тому числі 8 ВПО, 6 пацієнтів мають інвалідність.

За підсумками моніторингу зазначається, що хворі доглянуті, скарг на неналежне поводження з ними з боку персоналу не надходило.

“Всі ліжка багатофункціональні. Проте, через брак місця палати мінімально забезпечені меблями, зокрема, для зберігання особистих речей пацієнтів. Пацієнти мають можливість розпоряджатися власними коштами”, – йдеться у повідомленні.

Також в достатній кількості наявні лікарські засоби та технічні засоби реабілітації. Та організоване чотириразове харчування, в тому числі дієтичне.

Screenshot 2024 02 25 23 28 29 069 edit com.facebook.katana scaled

Водночас виявили ряд недоліків, що можуть призвести до порушення прав людини.

“Зокрема, мають місце поодинокі випадки неналежного ведення медичної документації (в деяких історіях хвороб стаціонарного хворого відсутні добровільні згоди пацієнтів на проведення діагностики, лікування та на проведення операції та знеболення, не заповнені плани спостереження пацієнта, що потребує паліативної допомоги).

Обігрів приміщень стаціонару проводиться за рахунок пічного опалення, при цьому, поверхні в зоні можливого потрапляння на них легкозаймистих речовин не мають необхідного металевого покриття”, – йдеться у повідомленні.

Приміщення закладу у цілому потребує капітального ремонту та заміни даху, встановлення індивідуального опалення, заміни електропроводки та облаштування території з організацією відпочинкових зон і під’їзних шляхів.

“Також для введення в експлуатацію нового придбаного рентгенапарату необхідне фінансування для проведення капітального ремонту відповідного приміщення з облаштуванням зовнішніх і внутрішніх електричних мереж”, – йдеться у результатах моніторингу.

Зазначається, що за результатами відвідування готується звіт та листи реагування, які будуть скеровані до уповноважених органів управління й об’єкта моніторингу.

Читайте також:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено