Івано-Франківськ

Місячний посівний календар на березень 2024 року: що та коли садити

Дізнайтеся сприятливі для цього дні в місячному посівному календарі на березень 2024 року.

Місячний посівний календар на березень 2024 допоможе розпланувати роботу на ділянці, щоб городні клопоти пройшли вдало, орієнтуйтеся на місячний календар, пише “УНІАН“.

1 березня – можна купувати і замочувати насіння, сіяти будь-яку зелень у горщиках, висаджувати розсаду цибулі. У саду можна заготовлювати живці, обробляти рослини фунгіцидами. У теплиці – полоти грядки й обривати зайві саджанці, мульчувати ґрунт. Не рекомендується обрізати і пересаджувати рослини, травмувати коріння.

2-4 березня – на підвіконні – посадка цибулі, часнику, зелені, редиски, кореневої селери. На клумбах і в горщиках – висадка ампельних і в’юнких квітів. На городі та в теплицях можна полоти грядки, проріджувати саджанці, сіяти бобові, удобрювати ґрунт. Не рекомендується замочувати насіння і прищипувати рослини.

5-6 березня – дозволені посадки будь-яких овочів і квітів, а також молодих дерев у саду. У теплиці можна посадити полуницю, картоплю, моркву. Не рекомендується прополювати ділянку, розрихлювати землю, пошкоджувати коріння рослин.

berezen scaled

7-8 березня – хороші дні, щоб боротися зі шкідниками і хворобами на ділянці, удобрити рослини, обрізати крону дерев і хворі гілки, викопати коренеплоди і цибулини квітів. Не рекомендується садити, пересаджувати і рясно поливати рослини.

9-10 березня – хороші дні, щоб доглядати за вже посадженими культурами, але нові садити не варто. Можна полоти, удобрювати, підгодовувати, лікувати рослини, білити дерева, готувати субстрат. 10 березня настане молодик – місячний посівний календар рекомендує нічого не сіяти.

11-13 березня – можна перекопувати і розпушувати ґрунт, заготовлювати субстрат, зайнятися санітарною обрізкою і заготівлею живців. Дозволено саджати і пересаджувати кімнатні квіти, інші рослини сіяти не варто. Також не можна замочувати насіння і пікірувати розсаду.

14-15 березня – дуже врожайні дні. Садіть будь-які овочі, розсаду і дерева. 15 березня – вкрай вдала дата для посадки багаторічних квітів. У саду можна обприскувати і білити дерева, обрізати крону, лікувати хвороби. Не рекомендується міняти ґрунт у горщиках.

16-17 березня – можна посадити зелень, полуницю, цибулю, часник, моркву, бобові, ампельні квіти. На підвіконні – вирощування, підживлення розсади. Гарні дні для боротьби зі шкідниками і захворюваннями саду і клумби. Не рекомендується садити цибулинні квіти, викопувати цибулини і бульби, пасинкувати рослини.

18-19 березня – дуже родючі дні. Дозволені будь-які посадки – як розсади на підвіконні, так і ранніх овочів на городі. Усе посаджене добре приживеться. Також дозволено пересаджувати і підгодовувати квіти, вкорінювати живці, перекопувати і мульчувати ґрунт. Не варто використовувати отрутохімікати.

d45e16afc74a3964fae4348dbfeaada5 scaled

20-21 березня – дуже гарні дні для посадки малини, смородини, винограду, аґрусу та інших чагарників. На підвіконні можна садити зелень і салати. Інші посіви краще відкласти. Не можна пересаджувати, прищипувати, обрізати рослини – рани довго гояться.

22-23 березня – вдалі дні для посадки будь-яких квітів і плодових дерев. Можна вкорінювати живці і прищипувати рослини. Овочі садити не варто, але вже посаджені можна підгодувати і прополоти. Також не варто викопувати цибулини і бульби.

24-26 березня – дні повного місяця. Посівний календар радить відкласти будь-які посіви та посадки. Можна доглядати за вже посадженими рослинами, готувати грядки, підгодувати молоді саджанці.

27-28 березня – хороші дні для посадки всіх квітів і плодових дерев, а також розсади, особливо томатів. Можна прополювати грядки, проріджувати саджанці, замочувати насіння, пророщувати картоплю. Дозволено обробляти рослини фунгіцидами, але не варто підгодовувати мінеральними добривами. Також не варто пересаджувати рослини – вони не приживуться на новому місці.

29-31 березня – хороші дні для посадки пряних рослин, часнику, гірчиці, розсади гострого перцю. На клумбі можна посадити цибулинні та ампельні квіти. Дерева і чагарники можна обприскати від шкідників. Дозволені посіви ранніх овочів у відкритий ґрунт, але не варто рясно їх поливати.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено