Івано-Франківськ

Український ринок уже готовий виробляти більш як 1 мільйон дронів, – Шмигаль

Уряд буде викуповувати всі дрони, що зможе зробити бізнес.

248cd500 9ecc 4a7d 9999 126ee3c8e2e7 scaled

Український ринок готовий виробляти більш ніж 1 млн дронів. Уряд буде викуповувати все, що зможе зробити бізнес, про це сказав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль четвертого березня під час пресконференції з нагоди чотирьох років роботи Уряду.

“Це завдання поставив Президент Володимир Зеленський. Близько 40 млрд грн виділили на організацію виробництва, на придбання безпілотників виділили близько 40 млрд грн. 50% від усіх коштів на закупівлю озброєння плануємо витрачати саме в Україні. Це важливий момент для нашої економіки”, – зазначив Шмигаль.

Він зазначив, що наразі концентруються на безпілотниках системах РЕБ, щоб виграти війну технологій. Також уряд співпрацює з лідерами світового ринку зброї.

“Маємо 5 укладених контрактів про створення спільних підприємств. У майбутньому спільних виробництв будуть десятки. Деякі підприємства створюємо не публічно, щоб забезпечити їхню безпеку. Це пришвидшить нашу логістику, посилить безпекову складову, забезпечить трансферт технологій”, – додав він.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено