Івано-Франківськ

Нова посада Залужного, вбивство козуль та найтепліша зима: ТОП-10 новин тижня за 4-10 березня

А також ДТП у Рогатині, довідки про інвалідність та глобальний збій соцмереж.

Школярка викинулася з вікна, небезпечна вода та молочні зуби : ТОП-10 новин тижня за 8- 14 січня

ТОП-10 новин тижня, які трапилися за 4-10 березня 2024 року в Україні та на Прикарпатті в черговому огляді Прикарпатської інформаційної корпорації (ПІК). 

Зеленський та удар по Одесі

1709738052 5029 scaled

Окупанти, 6 березня завдали ракетного удару по Одесі. В той час у місті перебував президент Зеленський із прем’єром Греції. Російська ракета вибухнула за 500 м від кортежу політиків. Лідери інспектували український експортний зерновий коридор у чорноморському порту, коли ракета вдарила по портовій інфраструктурі. Внаслідок атаки загинули 5 людей, ще 5 зазнали порань. 

Щодо інших воєнних новин:

українські військові завдали удару по російському короблі “Сергій Котов”. Внаслідок удару морськими дронами пошкоджені правий та лівий борти корабля.

За минулу добу, 9 березня на фронті відбулося 73 бойових зіткнення. Найактивніше ворог атакує на Новопавлівському напрямку. Там росіяни понад 30 разів намагалися прорвати оборону наших військ. У суботу авіація ЗСУ завдала 8 ударів по особовому складу, техніці та озброєнню загарбників.

Окрім того, упродовж доби ЗСУ ліквідували 900 російських окупантів, 19 танків, 41 безпілотник, 38 артилерійських систем. Також в ніч на 10 березня сили ППО знищили 35 із 39 шахедів на півночі та півдні України.

Нова посада Залужного

237065 scaled

Президент України Володимир Зеленський погодив кандидатуру колишнього головкома ЗСУ Валерія Залужного на посаду посла у Великій Британії.  За словами Зеленського, генерал сам обрав для себе дипломатичний напрямок.

До слова, за даними ЗМІ Валерій Залужний ще у грудні пройшов ВЛК, яка визнала його непридатним до служби в армії.

Нагадаємо, 8 лютого президент України звільнив Валерія Залужного з посади Головнокомандувача Збройних сил України. Зеленський тоді сказав, що запропонував йому й надалі бути в команді.

На понад годину “ліг” Facebook та Instagram

Через "образу" росіян: Фейсбук заблокував допис Повітряних Сил ЗСУ

Під вечір 5 березня, у роботі соціальних мереж Facebook та Instagram стався масштабний технічний збій. Користувачі не могли зайти у свої облікові записи. Причину неполадок у компанії не повідомляли, втім проблему швидко усунули.

Смертельна ДТП у Рогатині

417512988 403090062365229 5492887172554556895 n scaled 1

У Рогатині, 5 березня 60-річний велосипедист, їхав по тротуару, впав з велосипеда і потрапив під колеса вантажівки. Чоловік загинув на місці події. Водій вантажівки за кермом був тверезий.

Довідки про інвалідність

На Коломийщині працівник ДСНС за 16 тисяч доларів робив чоловікам документи про інвалідність

Рятувальник з Коломиї організував схему з відхилення від мобілізації для військовозобов’язаних. Він за 16 тисяч доларів робив чоловікам документи на інвалідність.

Фігурант домовився посприяти військовозобовʼязаному у виготовленні документів щодо наявності ІІ групи інвалідності. Його затримали  «на гарячому» під час отримання завдатку в сумі 6 тисяч доларів.

Вбили п’ять козуль

На межі Львівщини та Прикарпаття браконьєри незаконно вбили 5 козуль. Рештки тварин знайшли на межі Калуського та Стрийського районів. Правоохоронні органи почали пошук злочинців. Вже є підозрювані. Штраф за незаконне добування однієї особини козулі складає 32 тис. грн.

Землетрус у Надвірній

Четвертого березня о 15:05 в Івано-Франківській області зафіксували землетрус магнітудою 1,7 (за шкалою Ріхтера) на глибині 7 км. Джерело землетрусу знаходиться в районі міста Надвірна. За класифікацією землетрус відноситься до «невідчутних».

Найтепліша зима

Цьогорічна зима на території Івано-Франківської області була однією з найтепліших за увесь період спостережень синоптиків. Всі зимові місяці були теплішими від норм, особливо лютий. Також зимовий сезон 2023-2024 років відзначився понаднормовою кількістю опадів. Найбільша кількість опадів спостерігалася в січні.

  • Попри різні новини, наша область і Україна продовжує втрачати у цій жорстокій війні захисників. Вічна пам’ять і слава усім, хто поліг у бою за Батьківщину з Прикарпаття цього тижня! Щирі співчуття рідним героїв!

Дякуємо, що читаєте ПІК!

Читайте також у ПІК: 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено