Івано-Франківськ

Скандальна заява Папи Римського про війну: у Ватикані виступили з поясненням

За словами Франциска, переговори повинні відбуватися за допомогою міжнародних сил.

Скандальна заява Папи Римського про війну: у Ватикані виступили з поясненням

У лютому Папа Римський дав інтерв’ю, в якому заявив, що Україна повинна мати відвагу підняти білий прапор та почати переговори з Росією. У Ватикані виступили з поясненнями, що означають такі слова Франциска, пише ПІК.

“Я думаю, що найсильніший той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей і має відвагу білого прапора, і веде переговори. Слово “переговори” – це мужнє слово. Коли ви бачите, що ви переможені, що справи йдуть погано, ви повинні мати мужність вести переговори”, – заявив Папа Римський.

Голова пресслужби Святого Престолу Маттео Бруні виступив з поясненням, що Папа не пропонував Україні капітулювати перед РФ. У Ватикані наголошують, що Франциск просто скористався запропонованим інтерв’юером терміном “білий прапор”, щоб вказати на необхідність миру. 

Reuters зазначає, що Франциск вперше вжив такі терміни, як “білий прапор” або “переможений”, обговорюючи війну в Україні, хоча в минулому говорив про необхідність переговорів.

“Можна відчувати сором, але скільки загиблих вона (війна) принесе в кінцевому підсумку? (Треба) вести переговори вчасно, знайти країну, яка може бути посередником”, – сказав Франциск, згадавши Туреччину серед країн, які запропонували свою кандидатуру.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено