Івано-Франківськ

Папа Римський вперше публічно засудив війну Росії проти України

Він уперше не просто засудив війну в Україні, а назвав агресора.

image 6 scaled

Папа Римський Франциск звернувся до членів дипломатичного корпусу, акредитованого при Святому Престолі, з щорічним посиланням “Стан світу”.

Раніше Франциск уникав безпосередньо називати країну, яка розпочала війну в Україні, пише ПІК з посиланням на 24 Канал. 

До того ж у серпні 2023 року він звернувся до росіян по відео і сказав буквально таке:Ви спадкоємці великої Росії, ніколи не відмовляйтеся від цієї спадщини. Спасибі за ваш спосіб бути росіянами”.

“Папа нагадав про майже дворічну широкомасштабну війну, яку Росія веде проти України, що призвела до великої кількості жертв і масових руйнувань”, – цитує його слова пресслужба Ватикану.

Таким чином він відійшов від простого висловлення солідарності з Україною. Публічно та прямо назвати, хто саме винен у нападі – це важливий крок.

На думку Папи Римського, війна в Україні доводить, що сучасні війни не обмежуються полями битв, адже точаться всюди.

“Більше нема відмінності між військовими і цивільними цілями, немає жодного конфлікту, який би не закінчувався тим чи іншим чином невибірковим ударом по цивільному населенню”, – сказав він.

Водночас Франциск повторив “миролюбну” мантру про те, що “треба домовлятися”. Понтифік висловив занепокоєння зростанням конфліктів у світі та назвав це “третьою світовою, яка ведеться по частинах”.

Він згадав ситуацію в Україні, на Близькому Сході, Кавказі та засудив порушення міжнародного гуманітарного права.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено