Івано-Франківськ

В Україні через польську блокаду подорожчає шоколад

Не виключено, що на ринку почне з'являтися продукція з меншим відсотком вмісту какао, а також комбінованих кондитерських виробів.

В Україні через польську блокаду подорожчає шоколад

В Україні зміняться ціни на популярний солодкий продукт – шоколад.  Наразі шоколад в Україні продають за ціною від 30 грн за плитку вагою 85 грам, але до літа, за очікуваннями фахівців, вартість може злетіти до 50 грн, а до кінця року – до 60-70 грн. Про це пише ПІК з посиланням на Obozrevatel.

“На світових біржах продовжують зростати ціни на какао-боби. У звʼязку з цим шоколад у майбутньому може стати делікатесом і буде доступним не кожному. Українські виробники кондитерських виробів перебувають під тиском, до того ж не вартість шоколаду впливають інші чинники, включаючи високі витрати на логістику”, – йдеться у повідомленні.

Витрати збільшуються через високі ціни і складнощі з логістикою, особливо через Польщу. Українські виробники кондитерських виробів також перебувають під тиском зростання цін на какао-боби. Вони зараз рідко купують сировинні какао-боби, оскільки переробка какао в Україні не є поширеною. Однак вони закуповують перероблену продукцію, європейське виробництво.

Експерти вважають, що подорожчання солодощів в Україні неминуче і це може статися найближчим часом:

“Не виключено, що на ринку почне з’являтися продукція з меншим відсотком вмісту какао, а також комбінованих кондитерських виробів, які будуть мати елементи кондитерських виробів та шоколаду. Наприклад, продукти будуть на 50% складатися з печива та шоколаду з карамеллю. А от шоколад, у якому буде понад 50% какао, справді стане дорожчим, незважаючи на те, що виробники ризикуватимуть скороченням обсягу продажу”.

Читайте також у ПІК: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено