Івано-Франківськ

Фільм “20 днів у Маріуполі” отримав Оскар

Це перший Оскар в історії України.

IMG 20240311 064729 307 scaled

Фільм “20 днів у Маріуполі” режисера Мстислава Чернова отримав Оскар у категорії “Найкращий документальний фільм”. Це перший Оскар в історії України, пише ПІК.

96-та церемонія нагородження премії від Американської Кіноакадемії відбулася в ніч на 11 березня в Лос-Анджелесі.

“Я хотів би, щоб цього фільму не було. Я хотів би, щоб росія ніколи не нападала на Україну, ніколи не окуповувала наші міста. Я б віддав цю нагороду за те, щоб росія не вбивала моїх земляків, звільнила всіх українських військових і цивільних, які зараз в тюрмах. Я не можу змінити історію. Не можу змінити минулого. Але. Ми всі, всі хто в цьому залі, найталановитіші люди в світі, можемо зробити так, щоб правда перемогла…Дякую всім. Дякую Україні. Слава Україні!”, – сказав Мстислав Чернов під час нагородження.

ab4bfc3eef59cc1d scaled

До слова, найкращим фільмом назвали байопік “Оппенгеймер” про “батька атомної бомби” Роберта Оппенгеймера. 

Довідково: стрічка “20 днів у Маріуполі” розповідає про перші тижні бойових дій у Маріуполі Донецької області під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну 2022 року.

Над фільмом працювали режисер і фотограф Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. Вони стали останніми журналістами, які висвітлювали початок знищення Росією Маріуполя.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено