Івано-Франківськ

Стало відомо, чи переходить Україна цього року на літній час

Українці в березні переведуть стрілки годинників на годину вперед.

Стало відомо, чи переходить Україна цього року на літній час

У ніч проти неділі, 31 березня 2024 року, в Україні відбудеться перехід на літній час. Гаджети цей перехід зроблять автоматично, пише ПІК.

Зміна часу в Україні відбувається двічі на рік: в останню неділю березня країна переходить на літній час, а кожної останньої неділі жовтня – на зимовий.

У Верховній Раді в 2021 році намагалися скасувати переведення годинників, але депутати не підтримали в цілому відповідний законопроєкт.  Після цього законопроєкт про скасування переведення стрілок на літній і зимовий час відправили на доопрацювання.

Для чого потрібен перехід на літній час:

Якщо Україна житиме в одному часовому поясі весь рік, то це може призвести до певних незручностей. Наприклад, якщо залишити назавжди зимовий час, то на сході влітку сонце сходитиме посеред ночі – тобто сонце зійшло, а на годиннику – 3:00. І, як правило, заходити теж завчасно – приблизно близько 20:00.

Якщо ж зробити навпаки і залишити назавжди літній час, то в західних регіонах сонце взимку сходитиме, коли на годиннику буде 9:00, тобто, на роботу і до школи потрібно буде добиратися в темряві.

Перехід на літній час: вплив на здоров’я

Після переходу на літній час потрібно буде вставати і лягати спати на 1 годину раніше. Також переведення годинників небезпечне тому, що:

  • підвищується захворюваність організму;
  • зростає ризик інфарктів, гіпертонічних кризів, помічено, що в адаптаційний період зростає кількість викликів швидкої до сердечників;
  • збільшується кількість ДТП;
  • зростає кількість спроб суїцидів.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено