Івано-Франківськ

Одні й ті самі: у Болехові депутати знову не прийшли на сесію та не затвердили бюджет на рік

У сесійній залі зареєструвалися 12 депутатів, в той час коли для кворуму потрібно не менше 14 обранців.

432280639 714914817484315 3898480743230813193 n scaled

У Болехові вже вдруге депутати проігнорували сесію міської ради, де мали розглянути 117 питань, у тому числі прийняти бюджет на 2024 рік, пише ПІК.

Схожа ситуація вже була 27 лютого, коли на сесію прийшли теж тільки 12 міських обранців. Тоді на порядку денному було 88 питань.

“Я так розумію, що вони просто ігнорують сесію. До сьогодні у нас не ухвалений бюджет. Ми вже могли спрямувати та освоїти 2 мільйони гривень на підтримку Збройних Сил України… Думаю, громада зробить висновки та дасть оцінку таким діям депутатів”, – зазначив міський голова Іван Яцинин.

Причому вдруге не прийшли на засідання ті ж самі депутати. Серед яких представники таких політичних сил: «За майбутнє» (Анатолій Височанський, Зенон Макота, Роман Петровський, Руслана Петрюк), «Платформа громад» (Марія Гасяк), «Слуга народу» (Алла Єфіменко, Андрій Юсип), «УДАР» (Василь Клим, Ярослав Ходак), «Свобода» (Тарас Лесів, Тетяна Ориник), «Українська Галицька Партія» (Ігор Юзьків), «Народний Рух України» (Уляна Юзьків).

Одні й ті самі: у Болехові депутати знову не прийшли на сесію та не затвердили бюджет на рік

Очільник громади Іван Яцинин переконаний, що основною причиною кризи, яка склалася у громаді через бездіяльність депутатського корпусу, є «політичні ігри» голів окремих фракцій у раді, які у різний спосіб намагаються сконцентрувати владу в своїх руках.

“Усі виступи та пропозиції депутатів відкриті для громадськості, усе транслюється у режимі реального часу. Залишається лише взяти участь у засіданні, висловитися з того чи іншого питання, та підтримати чи не підтримати відповідне рішення. Але, на жаль, в раді не відбуваються сесії, орган місцевого самоврядування паралізований”, – наголосив він.

Про дату наступної спроби провести засідання міський голова пообіцяв повідомити згодом, але вона відбудеться не раніше 26 березня.

Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено