Івано-Франківськ

В Україні видаватимуть дозвіл на право перебування у прикордонній смузі

Йдеться про документи на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу.

В Україні видаватимуть дозвіл на право перебування у прикордонній смузі

В Україні починають видавати дозволи на право перебування у прикордонній смузі. Також в адміністрації Держприкордонслужби триває робота щодо створення єдиного обліку людей, які отримали відповідні дозволи, щоб кожен інспектор за допомогою службового планшета міг швидко перевірити дійсність документа та ідентифікувати особу пред’явника, пише ПІК.

“Обмеження полягають у необхідності отримання дозволу людям, які планують перебувати у межах прикордонної смуги. Форма рішення про надання/відмову в наданні або визнання недійсним дозволу на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу затверджена наказом Міністерства внутрішніх справ”, – йдеться у повідомленні.

Орган Державної прикордонної служби не пізніше десяти робочих днів з дня надходження звернення про надання/визнання недійсним дозволу та документів, що додаються до нього (перелік передбачений прийнятими змінами), приймає рішення про надання дозволу, про відмову в наданні дозволу або про визнання наданого дозволу недійсним.

Урядом установлений спеціальний прикордонний режим та заборонено вільний в’їзд, перебування, проживання, пересування людей і провадження робіт, не пов’язаних з обороною чи охороною державного кордону, в межах земельних ділянок шириною 30–50 метрів уздовж лінії державного кордону на суші, по берегу української частини прикордонної річки, озера або іншої водойми.

А також вздовж лінії державного кордону України з РФ і Республікою Білорусь – шириною до 2 кілометрів, які надано в постійне користування військовим частинам Державної прикордонної служби для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено