Івано-Франківськ

Дотримання прав дитини: в лікарні на Косівщині зафіксували порушення (ФОТО)

 Ряд порушень зафіксували у Яблунівській лікарні.

Дотримання прав дитини: в лікарні на Косівщині зафіксували порушення (ФОТО)

На Косівщині, у відділенні медико-соціальної реабілітації дітей Яблунівської районної лікарні зафіксували порушення прав дитини. Медзаклад відвідали фахівці регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Івано-Франківській області, пише ПІК.

“Зокрема, вони виявили порушення права дитини на вчасне та належне отримання медичної послуги (масаж, лікувально фізична культура). Окрім того, попри можливість перебувати на свіжому повітрі, діти змушенні були знаходитись безпричинно в приміщенні. Укриття в закладі перебуває в неналежному стані, й перебування в ньому може бути загрозливим для дітей”, – повідомляють на сайті омбудсмана України. 

Щодо можливості дітей анонімно повідомити про порушення їхніх прав – наразі такої змоги вони не мають, оскільки на наявних в закладі інформаційних стендах відсутня інформація про «гарячі» лінії, контакти незалежного психолога, юриста та інші, якими можна скористатися у разі потреби й поскаржитись на неприйнятні умови та дії дорослих.

За результатами візиту фахівці готують звіт з відповідними рекомендаціями.

440523840 420024364302707 9075914269614836145 n

Читайте також у ПІК:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено