Івано-Франківськ

У Франківську перевірили геріатричний пансіонат на дотримання прав людини: виявили порушення (ФОТО)

Під час моніторингу виявили, як і позитивні, так і негативні моменти.

photo1711449046 scaled e1711449167924

Працівники Офісу Омбудсмана перевірили Івано-Франківський геріатричний пансіонат на дотримання стандартів забезпечення прав підопічних. Під час візиту виявили порушення права підопічних на медичну допомогу.

Зокрема, неналежно ведеться первинна медична документація, не завжди виконуються призначення та рекомендації лікарів, не забезпечується огляд хворих підопічних вузько профільними лікарями відповідно до потреби.

Про це повідомили на сайті Уповноваженого ВРУ з прав людини, пише ПІК.

Водночас в закладі створені належні соціально-побутові умови для перебування підопічних з дотриманням санітарних і будівельних норм.

“Житлові кімнати облаштовані для проживання 1-2 осіб. Підопічні мали доглянутий зовнішній вигляд, відкриті до спілкування. Забезпечені харчуванням, засобами особистої гігієни та технічним засобами реабілітації. Мають можливість розпоряджатися власними пенсійними коштами. Скарг на неналежне поводження, якість догляду та умови проживання від підопічних не надходили”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за результатом відвідування НПМ звіт з рекомендаціями та відповідні листи реагування будуть надіслані до інтернатної установи та Івано-Франківської облдержадміністрації.

Загалом у геріатричному пансіонаті проживають 168 людей. Зокрема, з них 95 люди з інвалідністю, 117 ліжко-хворі, 3 недієздатні особи, 27 ВПО. Працюють у закладі 103 працівники.

До слова, моніторингова група, що перевіряла медзаклад складається з Представника Уповноваженого в Івано-Франківській області Євгенії Мнишенко, головних спеціалістів Відділу сприяння роботі регіональних представництв Секретаріату Уповноваженого Людмили Непийводи та Андрія Антипенка, регіонального координатора в Івано-Франківській області Світлани Дем’янчук.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено