Івано-Франківськ

На Прикарпатті керівники лісгоспу роками незаконно вирубували ліс на території “Гуцульщини” (ФОТО)

Керівництво завдало збитків екології на 250 мільйонів гривень.
630 360 1526904807 7501 foto sergej gudak ukrinform

Фото ілюстративне

Державне бюро розслідувань викрило на Прикарпатті керівників лісгоспу, які роками незаконно вирубувало ліс на території Національного природного парку «Гуцульщина».

Про це повідомили в пресслужбі ДБР Львівщини, пише ПІК.

Організованій групі з-поміж посадовців державного підприємства «Кутське лісове господарство» повідомили про підозру.

“Створив групу керівник лісгоспу ще у 2018 році. Посадовці незаконно, без жодних дозволів та погоджень видавали документи для проведення рубок на ділянках, які вже понад 20 років не є в підпорядкуванні лісового господарства, а входять до складу Національного парку.  Зрубану деревину вони продавали населенню, а гроші привласнювали“, – йдеться у повідомленні.

До складу групи окрім керівника підприємства входили виконувач обов’язки головного лісничого, лісничий та інженер з охорони та захисту лісу. Вони незаконно вирубували цінні дерева різних порід.

Чотирьом учасникам злочинної групи повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем та у незаконній порубці та збуті дерев на території природно-заповідного фонду України.

Для відшкодування завданих збитків подали цивільний позов. Також до суду подали клопотання про тримання ділків під вартою та відсторонення від займаних посад.

Готуються підозри щодо ще двох груп людей, які проводили незаконні рубки на природоохоронній території.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено