Івано-Франківськ

Дерево в оздобленні інтер’єру – креативні способи облаштування

Дерев'яні декоративні елементи привносять в інтер'єр відсилання до природи, а також елегантні та теплі акценти, що додають затишку.

planken 01

Дерево – один з найсучасніших матеріалів, що використовуються в дизайні інтер’єру як оздоблювальний, так і декоративний елемент. Оскільки дерево – це простий у догляді матеріал усередині будинку, воно працює так само добре, як інші натуральні матеріали. Чому дерево ніколи не виходить із моди в інтер’єрах і як за його допомогою створити стильну композицію?

Дерево в дизайні інтер’єру  – чи варте воно того?

Недарма деревина століттями використовувалася в домашніх інтер’єрах як оздоблювальна, декоративна та функціональна сировина. Її зазвичай використовують для обробки підлоги, меблів, а також обробки стін та стель. Дерево має багато практичних переваг:

  • Воно добре ізолює, має хорошу звукоізоляцію та теплоізоляцію;
  • Поєднує в собі довговічність із відносно невеликою вагою (залежно від виду)
  • Не викликає серйозних проблем у догляді.
  • Захищене лаком, олією чи воском, вона захищена від негативного впливу вологи та сонячного випромінювання.
  • Зовнішній вигляд дерев’яних елементів в інтер’єрі також є важливим.
  • Дерево, як натуральний матеріал, оригінальне і надає інтер’єру затишний, але водночас класичний та елегантний характер. Тому він надзвичайно універсальний і поза часом.

Хоча тенденції дизайну інтер’єру постійно змінюються, дерево завжди залишається модним доповненням. Це тому, що він успішно зігріває необроблений декор або доповнює сільську або традиційну атмосферу.

Дерев’яні декоративно-оздоблювальні елементи чудово виглядають незалежно від кольору та стилю інтер’єру. Залежно від наших очікувань, вона може бути лише доповненням до композиції або бути основним елементом декору.

Як зі смаком використати дерево в інтер’єрі?

Не кожна форма дерева, використана в композиції, виявиться елегантним, стильним та позачасовим елементом. Дерев’яні панелі або дерев’яні стелі найкраще підходять для інтер’єрів у сільському стилі.

Однак у сучасних, лофтових чи індустріальних композиціях дерево слід використовувати інакше. У цьому випадку воне відмінно підійде як додаток, а не основний оздоблювальний матеріал. Звичайно, це правило не поширюється на дерев’яну підлогу, яка завжди виглядає стильно. Таким дерев’яним доповненням може бути, наприклад, декоративний дерев’яний планкен. Це вертикальні або горизонтальні смуги, які використовуються, зокрема, для створення перегородок, балюстрад та настінних прикрас.

Дерев’яні акустичні панелі, закріплені на дошці або повсті, які звукоізолюють приміщення і покращують їх акустику. Варто пам’ятати, що введення в облаштування дерев’яних елементів не обов’язково передбачає великих витрат або додаткових зобов’язань (догляд, обслуговування).

Перевірені способи виготовлення дерев’яних декоративних елементів

Дерев’яні декоративні елементи привносять в інтер’єр відсилання до природи, а також елегантні та теплі акценти, що додають затишку.

  • Важливо відзначити, що дерево як прикраса не обов’язково має проявлятися лише у своєму природному вигляді. Його також можна пофарбувати в колір, який відповідає композиції, але видима текстура на ньому дозволить зберегти первісний характер.
  • У сучасних композиціях деревина може мати форму смужок або дощок. У такому вигляді вони створюють нейтральне тло для аксесуарів та меблів, а також маскують елементи дизайну інтер’єру. За умови правильного використання вони створять ажурні перегородки.
  • Якщо ми використовуємо його в аранжуванні декоративні рейки, ми можемо їх кріпити як на стіну, так і на стелю (і навіть прокладати від стіни через стелю). Важливо відзначити, що дерев’яні планки такого типу слід встановлювати вертикально, що є найпопулярнішим варіантом. Однак варто подумати і про горизонтальне встановлення – особливо якщо ми хочемо оптично розширити інтер’єр.
  • Використання дерева у спальні – чудова ідея. Якщо ми хочемо не лише естетичного та природного, а й практичного оформлення, варто вибрати ламелі у вигляді акустичних панелей, які додатково звукоізолюють приміщення.

Дерево – це символ природності, тепла, а також елегантності та класу. Не дивно, що його широко використовують у дизайні інтер’єру. Щоб використовувати його потенціал, варто використовувати планкен  – модне та позачасове доповнення, яке ефективно зігріває будь-яку композицію.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено