Івано-Франківськ

Росіяни “вкрали” фільм “Тіні забутих предків” та показали його на своєму фестивалі у Франції

Фільм "Тіні забутих предків"показують під назвою "Вогненні коні".

0 175
У французькому місті Таверні росіяни організували так званий фестиваль “російського фільму”. У програму росіяни включили фільм Сергія Параджанова “Тіні забутих предків”, який показують під назвою “Вогненні коні”.

Фільм представлений організаторами фестивалю, як частина “російської культури”, пише ПІК з посиланням на “РБК-Україна”.

Посольство України у Франції звернулося до компетентних владних інституцій країни та повідомило про кричущий випадок привласнення організаторами фестивалю української кінематографічної спадщини.

“Культура продовжує цинічно використовуватися для легітимізації російської агресії. Відомо, що роками цей фестиваль “російського фільму” спирався на підтримку російської влади. Очевидно, що, попри ніби формальну зміну акцентів організаторами, їх методи багато в чому залишаються незмінними”, – повідомляють в посольстві.

Дипломати наголошують, що це – випадок культурної апропріації. Вони просять французьку владу розібратися з ситуацією та відновити справедливість.

798367903a2553c68d9967be864c2fa7

Нагадаємо, “Тіні забутих предків” відзняли у 1965 році. Режисером був Сергій Параджанов. Це екранізація повісті Михайла Коцюбинського.

Зйомки проходили в Івано-Франківській області – саме там Коцюбинський написав свою п’єсу. У Верховині є хата, де мешкав під час зйомок Сергій Параджанов – там тепер облаштовано музей “Тіні забутих предків”. У фільмі описується життя гуцулів, їх культура, обряди.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено