Івано-Франківськ

Перший день виборів у росії супроводжується масовими інцидентами на дільницях

Зокрема, москвичка похилого віку підпалила будку для голосування на одній з виборчих дільниць.

Перший день виборів у росії супроводжується масовими інцидентами на дільницях

Перший день так званих президентських виборів у росії супроводжується масовими акціями протесту, під час яких люди в різних містах РФ кидають “коктейлі Молотова” на виборчих дільницях, підпалюють урни для голосування або заливають бюлетені зеленкою та чорнилами. Про це пише ПІК з посиланням на ТСН.

“Так, у Санкт-Петербурзі молода дівчина кинула “коктейль Молотова” на ганок школи, в якій працюють  дві виборчі дільниці. Її ціллю був виборчий плакат. Ще одна спроба підпалу дільниці сталася у Ханти-Мансійському автономному окрузі РФ, де пляшку із запальною сумішшю кинула мешканка міста Когалима”, – йдеться у повідомленні.

Біля однієї з виборчих дільниць у прикордонному з Україною місті Бєлгороді пролунав потужний вибух, який змусив присутніх рачкувати по підлозі. Масовим явищем стало псування бюлетенів за допомогою зеленки та чорнила — рідину вливають до виборчих урн. Такі випадки зафіксовано у Москві, Воронежі, Ростові, Карачаєво-Черкесії та в тимчасово окупованому Криму.

Такі інциденти змусили представників дільничних виборчих комісій звернутися за посиленою допомогою до співробітників поліції та Росгвардії. Усіх протестувальників на виборах затримують російські силовики, їм загрожує покарання за статтею про “перешкоджання здійсненню виборчих прав чи роботі виборчих комісій” – п’ять років позбавлення волі. 

До слова, вперше вибори в рф триватимуть три дні – 15, 16 та 17 березня. Окрім путіна на пост президента “претендують” ще три депутати Держдуми.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено