Івано-Франківськ

“Мій Маріуполь”: фотовиставка у Франківську (ФОТО)

В Івано-Франківському Центрі сучасного мистецтва, що у Ратуші, відкрилася фотовиставка «Мій Маріуполь та світ довкола».

"Мій Маріуполь": фотовиставка у Франківську

Мирослав Кобилянський, автор світлинАвтор світлин – Мирослав Кобилянський, військовослужбовець, майор Збройних Сил України, який захищає нашу державу з 2014 року.  Франківці пишаються своїм земляком, адже Мирослав родом із сусідньої Коломиї.   У 2015 він потрапив до Маріуполя, брав участь у створенні нового підрозділу, де і проходив службу аж до 2022 року. Його  хобі є аерофотозйомка і сьогодні відвідувачі побачили  творчі роботи фотографа – військового.

Крім того Мирослав є  автором однойменної книги про довоєнне місто біля моря, яка опублікована у видавництві «Світло і тінь» вже в трьох тиражах. Вона менш, ніж за рік,   встигла розлетітися Україною та світом. Примірники фотокниги потрапили у 34 країни, зокрема у США, Канаду, Нову Зеландію, Швейцарію, ОАЕ, Азербайджан, Грузію, Італію, Францію, Німеччину, Іспанію, Польщу, Румунію, Великобританію, Чехію, Естонію, Литву, Швецію, Ізраїль, Кіпр, Ірландію, Бельгію, Нідерланди, Фінляндію, Латвію, Туреччину, Австралію, Португалію, Словаччину, Данію, Норвегію та Люксембург.

"Мій Маріуполь": фотовиставка у Франківську

Експозиція діє у Центрі сучасного мистецтва

photo 2024 03 19 19 24 39 3 scaled

Автор так написав про свою фотовиставку:

Сьогоднішня  експозиція сформована з вибраних світлин зі сторінок видання. Тут зібрані  наймальовничіші фотоетюди прекрасного, несплюндрованого жахіттям війни, Маріуполя, прекрасного  міста біля моря, яке закохувало в себе все більше людей. Ми любили це місто, ми будували й плекали його. Зараз там окупація, проте ворогу не вдалося випалити його душу чи зламати дух»

До відвідувачів звернувся Євген Тузов – український громадський діяч, волонтер, благодійник та колишній тренер з вільної боротьби та змішаних єдиноборств. Під час повномасштабного вторгнення росії в Україну Євген був організатором та керівником найбільшого сховища у Маріуполі. Він подарував місту календар на поточний рік, який починається з дати 24 лютого

"Мій Маріуполь": фотовиставка у Франківську

Євген Тузов, громадський діяч

photo 2024 03 19 19 24 42 3 scaled

Ця виставка – застереження, що в Україні нема зараз безпечного місця і заклик до боротьби за наше життя. Бо на світлинах ви бачите прекрасний Маріуполь, якого більше нема. Тому, як ніколи, треба зібрати всі зусилля, щоб ворог не зробив такого з нашою державою.

Музичний дарунок презентували присутнім учасники вокального гурту “Я Маріуполь” під керівництвом Люби Терлецької, учасниці якого приїхали в наше місто на початку повномасштабної війни і знайшли тут другий дім.

"Мій Маріуполь": фотовиставка у Франківську

Музичний гурт “Я Маріуполь”

photo 2024 03 19 19 24 40 6 scaled

Перед присутніми виступили міський голова Руслан Марцінків, народна депутатка України Оксан
а Савчук та директорка Департаменту культури Надія Загурська.
photo 2024 03 19 19 24 42 scaled

Надія Загурська, директорка Департаменту культури

photo 2024 03 19 19 24 41 5 scaled

Міський голова Руслан Марцінків

photo 2024 03 19 19 24 42 2 scaled

Оксана Савчук, народна депутатка України

Вони зазначили, що:
Фотовиставка “Мій Маріуполь є надзвичайно цінною, оскільки дозволяє показати колишню красу та різноманітність міста через об’єктив фотокамери. Вона висвітлює історію, культуру та навічно залишає в пам’яті кадри життя місцевих мешканців. Тому виставка викликає глибокі емоції та враження.
Відвідувачі виставки роздивлялися світлини мирного міста над морем, що стало суцільною раною на тілі нашої країни і розуміли, що для українців тепер означають слова мир, тиша, перемога…
photo 2024 03 19 19 24 40 2 scaled photo 2024 03 19 19 24 39 scaled

"Мій Маріуполь": фотовиставка у Франківську

З виставки Руслана Гочіяєва-Шевчук

Фото автора

Читайте також:

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено