Івано-Франківськ

Робота майбутнього: що варто знати абітурієнтам про актуальні професії в Україні

Після перемоги у війні, Україна потребуватиме кваліфікованих спеціалістів, що розпочати велике відновлення. 

photo 2024 03 19 09 01 35 scaled
Зважаючи ситуацію на ринку праці, труднощі з працевлаштуванням, розмови про об’єднання університетів, обрати спеціальність самотужки цьогорічним випускникам буде нелегко.

Експерти прогнозують, що після війни найпотрібнішими професіями  будуть будівельники, архітектори, інженери, енергетики, програмісти, нафтовики тощо.  Але, щоб стати  фахівцем у цих сферах, необхідно здобути відповідну освіту.

Великий перелік професій, які будуть популярними в найближчі роки, на заході України представлений в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу (ІФНТУНГ).

photo 2024 03 19 09 01 28 scaled

Щоб завжди була стабільна електроенергія

Одні з актуальних професій – енергетики та нафтовики. Саме вони повинні забезпечувати енергетичну незалежність країни після війни та відбудову енергетичних об’єктів.

У ІФНТУНГ вступники зможуть освоїти особливості нафтогазової справи та обладнання, альтернативної енергетики, розробки власних родовищ, електроенергетики, електротехніки та електромеханіки, геології та геофізики.

Кращі студенти зможуть отримати стипендії від провідних нафтогазових та енергетичних компаній України.

Відновлення та модернізація

В університеті готують спеціалістів у сфері архітектури та містобудування, будівництва, зокрема енергоефективних споруд, супутніх для будівництва професій. Також розвивається сфера ІФ, тож попит на кваліфікованих фахівців у галузі програмування, аналітики та кібербезпеки зростатиме.

До слова, нещодавно університет одержав відзнаку «Золотий освітній партнер 2023 року» від відомої в Україні і за кордоном ІТ-компанії «Soft Serve».

Інженери – двигуни прогресу

Університетський пріоритет  – це інженери. Вони працюють у різних сферах виробництва й промисловості: машинобудуванні, нафтогазовій сфері, будівництві тощо та задіяні буквально на кожній стадії створення продукту чи конструкції.

ІФНТУНГ готує інженерів: конструкторів, технологів, проєктувальників, енергетиків, електриків, робототехніків, нафтовиків, інженерів у сфері телекомунікацій тощо. Студенти також мають змогу працевлаштуватися та поєднувати роботу та навчання.

Унікальні спеціальності

В ІФНТУНГ можна здобути й інші спеціальності, 11 з яких – унікальні для нашого регіону. Університетська спільнота переконана, що для відбудови України потрібні будуть і економісти, і екологи, і маркетологи, і управлінці, і перекладачі, і документознавці, і фахівці туристичної сфери.

Кожен, хто здобуває вищу освіту і прагне бути добрим фахівцем, буде корисним для країни.

Дізнайтеся більше про спеціальності ІФНТУНГ:  https://nung.edu.ua/department/pryymalna-komisiya/01-cpetsialnosti-osvitni-prohramy

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено