Івано-Франківськ

Як зберегти зуби та ясна здоровими: рекомендації від МОЗ

20 березня відзначають День здоровʼя ротової порожнини.

Як зберегти зуби та ясна здоровими: рекомендації від МОЗ

У МОЗ надали кілька порад, як зберегти ваші зуби та ясна здоровими: 

  • Дотримуйтеся правил гігієни: чистіть зуби двічі на день, та обирайте зубну пасту із фтором. Це – головне джерело фтору, необхідного для захисту емалі від карієсу. Не забувайте про зубну нитку та полоскання після їжі. Змінюйте зубну щітку раз на 3-4 місяці, або частіше якщо щетина зношена, а також щоразу після професійного чищення зубів.
  • Регулярно відвідуйте стоматолога: оптимально – що пів року. Це допоможе виявити проблеми на ранніх стадіях та уникнути серйозних ускладнень. Якщо помітили почервоніння та набряк ясен, кровотечу під час чищення зубів, неприємний запах чи присмак у роті, або будь-які інші проблеми з зубами, не зволікайте з візитом до лікаря.
  • Дотримуйтеся здорового способу життя: відмовтеся від шкідливих звичок, таких як куріння та вживання алкоголю, обмежте споживання солодощів та солодких напоїв.
  • Харчуйтесь збалансовано: додайте до свого раціону більше овочів і фруктів, пийте більше води.
  • Не забувайте про захист: використовуйте засоби захисту зубів (капи) під час спорту або активного відпочинку, як-от катання на велосипеді, мопеді, мотоциклі. Не відкривайте зубами банки чи упаковки та не розкушуйте ними шкарлупу горіхів.

“Намагайтеся дотримуватися цих простих правил. Навіть якщо це не гарантує 100% захисту від карієсу, це значно зменшить ризик серйозних захворювань ясен і втрати зубів”, – йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров’я.

Як зберегти зуби та ясна здоровими: рекомендації від МОЗ

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено