Івано-Франківськ

У Франківську підняли питання про автівки-привиди: як будуть вирішувати?

В Івано-Франківську є близько 500 автівок, які залишили власники з початку повномасштабного вторгнення, пише ПІК. Про це розповів міський голова

370299120 6596064800436714 3832476600156681591 n scaled 1

В Івано-Франківську є близько 500 автівок, які залишили власники з початку повномасштабного вторгнення, пише ПІК.

Про це розповів міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків під час прямого радіоефіру радіостанції «Західний полюс».

“Ну, по моїм оцінкам, близько 500 таких автомобілів по різних частинах міста”, — каже мер.

За його словами, міська влада разом із поліцією працює над цим питання, “щоб це було у межах закону”.

“Цю проблему треба вирішувати, бо дуже часто ці автомобілі стали скупченням людей без проживання або засміченні, або у такому стані, що заважають руху. Тому максимально будемо це опрацьовувати разом з правоохоронними органами”, – зазначив Марцінків.

ФОТО: “Куфер” 

До теми

Що робити із покинутим авто?

Часто власник покинутої автівки невідомий: просто одного дня вона з’явилася у дворі і так там і залишається. На жаль, якщо таке авто не порушує правил паркування, позбутися його буде вкрай складно.    Можна спробувати визнати автомобіль знахідкою. Для цього необхідно встановити, що автомобіль є безхазяйним, а для початку — спробувати віднайти власника автомобіля і переконатися, що він невідомий. 

  1. Звертаємося до Сервісного центру МВС із запитом про надання відомостей із єдиного державного реєстру транспортних засобів. Це можливо зробити як у письмовій формі, так і онлайн. Детальніше про письмові звернення читайте за посиланням. Зверніть увагу, що подібний запит є платним: 73,08 грн за паперовий та 54,82 грн за електронний. Для встановлення власника необхідно знати VIN номер авто. Його можливо безкоштовно дізнатися на сайті https://policy-web.mtsbu.ua/, ввівши номер авто, або прочитати на двигуні автомобіля.
  2. Якщо на ваш запит МВС надало відповідь, що власник невідомий, вказане авто може вважатися безхазяйною річчю та знахідкою. Воно передається на зберігання Національній поліції, про що робиться оголошення в друкованих ЗМІ.
  3. Цікаво, що буде з автомобілем далі? Якщо протягом шести місяців від дня опублікування цього оголошення власник або інша особа, яка має право вимагати повернення транспортного засобу, не будуть виявлені або вони не заявлять про свої права на транспортний засіб, Національна поліція має право продати його, а суму виторгу внести на спеціальний рахунок у банку. Якщо протягом трьох років колишній власник транспортного засобу не вимагатиме передання йому суми виторгу, ця сума переходить у власність територіальної громади, на території якої було знайдено транспортний засіб.

Тож, якщо допомогти прибрати авто зі свого двору, можна ще й допомогти своїй територіальній громаді! Звучить дуже обнадійливо, але є одна проблема: дискусійним є питання, хто ж має передати знайдений автомобіль Національній поліції.  

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено