Івано-Франківськ

У Братківцях вшанували пам’ять десятьох полеглих військових (ФОТО)

Відтепер до скверу пам’яті «Обеліск» односельці полеглих воїнів зможуть прийти та подякувати молитвою за чин і захист.

434144168 996263212069935 115049975583572794 n scaled
У Братківцях відкрили анотаційні дошки десятьом полеглим військовим.

Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, пише ПІК.

Пам’ятні знаки встановили загиблим військовослужбовцям: Олександру Бостану, Андрію Щасливому-Федоріву, Володимиру Болею, Роману Подобному, Роману Кричуку, Володимиру Олексину, Дмитру Євдокімову, Василю Костишину, Миколі Івасюку та Любомиру Заморзевичу.

Алею пам’яті розмістили біля особливого для Братківців місця, де німецькі окупанти стратили українських патріотів – обеліску слави.

«Це місце для нас дуже болюче і важке для нас, бо 80 років тому 25 хлопців, яких розстріляли німецькі окупанти, саме на цьому місці забрали і викрали хлопців. Це місце є дуже важливим для нас і цих 10 світлих Героїв з нашого села: наші діди, брати, батьки, які загинули за волю України. Встановлені дошки нашим захисникам саме тут, щоби люди могли вшанувати їх пам’ять, помолитися і завжди пам’ятати, що війна підступна, війна жорстока», – каже мешканка села Братківці Ірина Кричук.

Чимало мешканців Братківців з початку повномасштабного вторгнення добровільно зголосилися стати на захист країни.  Десять військових загинули, один воїн вважається безвісти зниклим, а майже сотня братківчан наразі захищають Україну на фронті.

«Дякую за велику підтримку. Я буду молитися за всіх, а також прошу всіх, хто зараз має дітей. Говоріть, що ви їх любите частіше. Пригортайте, обіймайте великих і малих. Бо ваша любов – це їхня сила в житті», – звернулася до всіх присутніх матір загиблого бійця Романа Подобного Наталія Подобна.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено