Івано-Франківськ

У Коломиї оцінили, наскільки громада доступна для людей з інвалідністю

За словами представників влади, варто нарощувати темпи та робити громаду ще більш безбарʼєрною.

У Коломиї оцінили, наскільки громада доступна для людей з інвалідністю

У Коломиї відбулося засідання комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп. На засіданні обговорили, як зробити громаду більш безбар’єрною. Про це повідомив мер міста Богдан Станіславський, пише ПІК.

“Будемо говорити відверто. Наскільки Коломийська громада доступна для людей з інвалідністю? Недостатньо. Зміни в цьому напрямку у нас почалися ще раніше. На зустрічі ми визначили чіткий план заходів для цього. Із завдань, які перед собою поставили на найближчий час: перевірити з’їзди з тротуарів головних вулиць міста на безбарʼєрність”, – написав міський голова.

Також вирішили визначити декілька критичних обʼєктів, де є нагальна потреба, і привести їх до норм доступності. А ще перевірити органи місцевого самоврядування, структурні підрозділи та комунальні установи на питання безперешкодного доступу. Визначити потребу встановлення інформаційних табличок шрифтом Брайля.

“До проведення обстежень будемо залучати осіб з інвалідністю, які пересуваються на кріслах колісних, осіб з вадами слуху та зору, поранених військовослужбовців (за згодою). Люди з інвалідністю та маломобільні групи населення не мають особливих потреб. Їхні потреби такі самі, як у будь-кого іншого: мати вільний доступ до всіх установ, підприємств, відпочинкових зон тощо. І ми маємо забезпечити для них цей доступ”, – наголосив Станіславський.

Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено